C.F.8.2.2.24.4 Betaling af rente, royalty mv. til modtagere i det andet land
Når to lande har indgået en DBO, skal landene tillade, at
- renter
- royalties og
- andre betalinger,
som et foretagende i landet betaler til en person, der er hjemmehørende i det andet land, kan fratrækkes på samme betingelser som tilsvarende betalinger til personer, der er hjemmehørende i samme land som foretagendet. Landene skal også tillade, at gæld, som et foretagende har til en person i det andet land, fragår ved opgørelsen af foretagendets skattepligtige formue. Se modeloverenskomstens artikel 24, stk. 4.
Dette krav til landene gælder ikke, når modeloverenskomstens regler om indbyrdes forbundne foretagender eller personer skal bruges. Det vil sige
- Modeloverenskomstens artikel 9, stk. 2, om indbyrdes forbundne foretagender (transfer pricing). Se afsnit C.F.8.2.2.9 Artikel 9: Forbundne foretagender (artikel 9) om forbundne foretagender.
- Modeloverenskomstens artikel 11, stk. 6, om rentebetalinger mellem indbyrdes forbundne personer. Se afsnit C.F.8.2.2.11.1.1 Renter om rente, der er påvirket af forbindelse mellem fordringshaver og skyldner.
- Modeloverenskomstens artikel 12, stk. 4, om royaltybetalinger mellem indbyrdes forbundne personer. Se afsnit C.F.8.2.2.12.1 Royalties i modeloverenskomstens forstand om royalties.
Bemærk
Modeloverenskomstens artikel 24, stk. 4, 2. punkt, handler om opgørelsen af et foretagendes skattepligtige formue. Danmark afskaffede formueskatten i 1996. Se afsnit C.F.8.2.2.2.2 Danske skatter omfattet af DBO'erne. Nyere danske DBO'er indeholder ikke nogen artikel om formue svarende til artikel 22 i modeloverenskomsten. Disse DBO'er mangler også 2. punkt i stk. 4 i artiklen om ikke-diskriminering.
Se også
- C.F.8.2.2.3.1.3 (artikel 3) om begrebet person
- C.F.8.2.2.3.1.4 (artikel 3) om begrebet foretagende
- C.F.8.2.2.4 (artikel 4) om begrebet hjemmehørende
- C.F.8.2.2.22 (artikel 22) om formue.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil