Er man fuldt skattepligtig til Danmark, men har indtægt fra arbejde i udlandet, vil indtægten fra arbejdet i udlandet skulle beskattes i Danmark (globalindkomstprincippet).1) Man vil dog kunne få lempelse i den danske skat efter en dobbeltbeskatningsoverenskomst, efter ligningslovens § 33 eller efter ligningslovens § 33 A.
Lempelse efter en dobbeltbeskatningsoverensskomst
Såfremt Danmark har indgået en dobbeltbeskatningsoverenskomst med det land, i hvilket man har arbejdet, vil der kunne ske lempelse som fastsat i dobbeltbeskatningsoverenskomsten. Denne lempelse vil i reglen ske efter creditmetoden2) således, at den danske skat bliver lempet med den skat, der er betalt i udlandet, men vil i enkelte tilfælde også kunne ske efter den mere fordelagtige eksemptionsmetode,3) hvor der ved den danske skatteberegning i realiteten ses bort fra udenlandske indkomst.
Lempelse efter ligningslovens § 33
Selvom Danmark ikke har indgået en dobbeltbeskatningsoverenskomst, har en skattepligtig, der har betalt skat i udlandet, mulighed for at få nedslag i den danske skat efter creditmetoden således, at den danske skat nedsættes med den skat, der er betalt i udlandet.4)
Lempelse efter ligningslovens § 33 A ved udlandsarbejde af mindst 6 måneders varighed
Såfremt arbejdet i udlandet har været af mindst 6 måneders varighed, vil der kunne ske lempelse efter eksemptionsmetoden, således at der i realiteten helt ses bort fra den udenlandske indkomst ved den danske skatteberegning.5)
2) Se hertil Den Juridiske Vejledning afsnit C.F.8.2.2.23.3.
3) Se hertil Den Juridiske Vejledning afsnit C.F.8.2.2.23.2.
4) Jf. ligningslovens § 33 og Den Juridiske Vejledning afsnit C.F.4.1.
5) Jf. ligningslovens § 33 A og Den Juridiske Vejledning afsnit C.F.4.2.1.
Læs også:



I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.



,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed