A.A.8.3.1.3 Obligatorisk digital indberetning
Angivelse og ændring af ►moms og visse afgifter◄ skal ske elektronisk via ►TastSelv Erhverv (skat.dk/tastselverhverv)◄ ►◄.
En ændring er en anmodning om genoptagelse. Processen foregår elektronisk.
Ved digital genoptagelse udløber fristen kl. 23.59 på dagen for fristens udløb.
På moms - og afgiftsområdet sker der en del ændringer i forhold til angivelse af moms- og afgiftstilsvar. Tidligere gennemførtes disse ændringer ved hjælp af efterangivelser. Efterangivelserne blev afleveret på papir til SKAT, hvorefter ændringerne blev gennemført.
En ændring i moms- og afgiftstilsvaret kan fx forekomme ved, at virksomheden selv opdager en fejl og anmoder om genoptagelse via ►◄ ►TastSelv Erhverv◄.
Bemærk
Forældelsesfristen løber fra det oprindeligt bestemte forfaldstidspunkt, selvom kravet ikke er gjort op.
Se A.A.9 Forældelse af fordringer. om forældelse af fordringer.
Ændringer på Skatteforvaltningens initiativ
Hvis Skatteforvaltningen ønsker at foretage en ændring af moms- og afgiftstilsvaret, skal Skatteforvaltningen gennemføre forhøjelsen ved en afgørelse, dvs. at Skatteforvaltningen inden udløbet af 3-års fristen i SFL (skatteforvaltningsloven) § 31, stk. 1, skal udsende varsel med sagsfremstilling og forslag til afgørelse til den moms/afgiftspligtige (SFL (skatteforvaltningsloven) § 19 og § 20). Se afsnit A.A.8.3.1.1 Ordinære frister for varsling og ansættelse på Skatteforvaltningens initiativ. om ordinære frister for varsling og ansættelse på Skatteforvaltningens initiativ.
Se A.A.7.4.5 Høring. om høring.
Se A.A.7.4.6 Sagsfremstilling. om sagsfremstilling.
Ændringer på virksomhedens initiativ
Hvis virksomheden selv opdager, at der er indberettet et forkert moms- eller afgiftstilsvar, kan virksomheden anmode Skatteforvaltningen om en genoptagelse af angivelsen/ansættelsen via ►◄ ►TastSelv Erhverv◄.
Ved digital genoptagelse udløber fristen kl. 23.59 på dagen for fristens udløb.
Når virksomheden har indberettet en ændring, er det en anmodning om genoptagelse af afgiftstilsvaret/godtgørelsen. Ændringen skal derfor behandles som en genoptagelsesanmodning, uanset om anmodningen medfører en forhøjelse eller en nedsættelse. Se A.A.8.3.1.2 Ordinære frister for genoptagelse på borgerens/virksomhedens initiativ om ordinær genoptagelse på borgerens/virksomhedens initiativ og A.A.8.3.2.2 Ekstraordinær genoptagelse på virksomhedens initiativ. om ekstraordinær genoptagelse på borgerens/virksomhedens initiativ.
Skatteforvaltningens behandling af genoptagelsesanmodningen er undergivet de almindelige sagsbehandlingsregler og frister. Se SFL (skatteforvaltningsloven) § 31, stk. 2.
Der henvises for yderligere information om ekstraordinær genoptagelse til afsnit A.A.8.3.2.2 Ekstraordinær genoptagelse på virksomhedens initiativ. - ekstraordinær genoptagelse på borgerens initiativ og A.A.8.3.2.1 Ekstraordinær varsling og ansættelse på Skatteforvaltningens initiativ. - ekstraordinær genoptagelse på Skatteforvaltningens initiativ.
Se SKM2008.221.SKAT.
Oversigt over domme, kendelser, afgørelser, SKM-meddelelser mv.
Skemaet viser relevante afgørelser på området.
Afgørelser | Afgørelsen i stikord | Kommentarer |
Andet | ||
SKM2008.221.SKAT | Der redegøres for fristreglerne i relation til foreløbige fastsættelser, og virksomhedernes reaktionsmuligheder. | Der kan stadig foretages foreløbige fastsættelser, og udgangspunktet i den interne meddelelse gælder stadigvæk. ►◄ |
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil