G.A.3.4.2.5.4 Efter afstemningen om rekonstruktionsforslaget
Indhold
Dette afsnit handler om, hvad der sker, efter der er stemt om et fremsat rekonstruktionsforslag.
Afsnittet indeholder:
- Ophør af rekonstruktionsbehandlingen
- Fortsættelse af rekonstruktionen
Ophør af rekonstruktionsbehandlingen
Rekonstruktionsbehandlingen ophører hvis rekonstruktionsforslaget
- forkastes,
- nægtes stadfæstet, eller
- stadfæstes af skifteretten.
Se konkurslovens § 13 f, stk. 1.
Skifteretten kan bestemme, at rekonstruktionsbehandlingen skal fortsætte efter en stadfæstelse, hvis betingelserne i enten konkurslovens § 13 f, stk. 2 eller 3 er opfyldt. Se nedenfor.
Hvis rekonstruktionsforslaget forkastes eller nægtes stadfæstet, skal skyldneren straks tages under konkursbehandling. Se konkurslovens § 15, stk. 3.
Fortsættelse af rekonstruktionsbehandlingen
Efter skifteretten har stadfæstet et rekonstruktionsforslag, kan rekonstruktionsbehandlingen fortsættes i to situationer:
- hvis det af rekonstruktionsforslaget fremgår, at der vil blive fremsat yderligere rekonstruktionsforsalg inden fristen, jf. konkurslovens § 13 f, stk. 2,
- hvis rekonstruktionsforslaget indeholder bestemmelse om en virksomhedsoverdragelse, der endnu ikke er tiltrådt af erhververen, jf. konkurslovens § 13 f, stk. 3.
Hvis det stadfæstede rekonstruktionsforslag indeholder en bestemmelse om tvangsakkord, gælder konkurslovens § 13 f, stk. 2 og 3, ikke. Se konkurslovens § 13 f, stk. 4.
Fremsættelse af yderligere rekonstruktionsforslag
Ved stadfæstelse af en rekonstruktion kan skifteretten bestemme, at rekonstruktionsbehandlingen skal fortsætte, hvis det fremgår af det stadfæstede rekonstruktionsforslag, at der vil blive fremsat yderligere rekonstruktionsforslag inden for fristen i konkurslovens § 13, stk. 1, eller en eventuel forlænget frist efter konkurslovens § 13 a. Se konkurslovens § 13 f, stk. 2.
Rekonstruktionsforslaget indeholder bestemmelse om virksomhedsoverdragelse
Uden for de tilfælde, der nævnes i konkurslovens § 13 f, stk. 2, kan skifteretten ved stadfæstelse af en rekonstruktion bestemme, at rekonstruktionsbehandlingen skal fortsætte, hvis det stadfæstede rekonstruktionsforslag indeholder en bestemmelse om en virksomhedsoverdragelse, som endnu ikke er tiltrådt af erhververen.
Rekonstruktionsbehandlingen kan dog ikke fortsætte ud over fristen i konkurslovens § 13, stk. 1, eller en eventuel forlænget frist efter konkurslovens § 13 a. Skifteretten fastsætter en frist på højst fire uger for erhververens tiltrædelse af aftalen om virksomhedsoverdragelse. Når virksomhedsoverdragelsen er tiltrådt af erhververen, eller når den frist, skifteretten har fastsat, er udløbet, uden at erhververen har tiltrådt aftalen, bestemmer skifteretten, at rekonstruktionsbehandlingen ophører, hvilket indebærer, at skyldneren samtidig skal tages under konkursbehandling som følge af bestemmelsen i konkurslovens § 15, stk. 3. Se konkurslovens § 13 f, stk. 3.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil