A.B.1.2.9.4.8.7 Kendetegn C 2 – dobbelt afskrivning
Kendetegn C 2 er gengivet i BEK nr. 1634 af 27/12/2019 § 17, stk. 3, og lyder således:
"Fradrag af samme afskrivninger på aktivet påberåbes i mere end én jurisdiktion."
Et eksempel herpå er leasingforhold, hvor leasingtager og leasinggiver er hjemmehørende i hver sin jurisdiktion, hvor afskrivning i leasingtagerens jurisdiktion kan foretages af leasingtageren, og afskrivning også kan foretages af leasinggiveren i leasinggiverens jurisdiktion.
Kendetegn C 2 omfatter tilfælde, hvor forskellige skatteydere foretager afskrivning på det samme aktiv i forskellige jurisdiktioner.
Kendetegn C 2 finder ikke anvendelse i situationer, hvor afskrivning på det samme aktiv foretages af både et fast driftssted i udlandet samt dettes hovedkontor, hvis det land, hvor hovedkontoret er hjemmehørende, anvender et globalindkomstprincip og giver lempelse for dobbeltbeskatning efter creditmetoden.
Kendetegn C 2 finder heller ikke anvendelse i situationer, hvor indkomsten i et udenlandsk datterselskab medregnes i den danske skattepligtige indkomst, fordi det udenlandske datterselskab er omfattet af CFC-beskatning efter SEL (selskabsskatteloven) § 32 eller international sambeskatning efter SEL (selskabsskatteloven) § 31 A.
Det bemærkes, at i tilfælde hvor der gives fradrag for den samme udgift (afskrivning) i flere jurisdiktioner, vil fradrag kunne nægtes for selskaber efter SEL (selskabsskatteloven) § 8 D, stk. 1, da der i så fald foreligger et hybridt mismatch, der fører til dobbelt fradrag. Dette gælder navnlig inden for koncernforhold, men også uden for koncernforhold, hvis der er tale om et såkaldt struktureret arrangement. Se SEL (selskabsskatteloven) § 8 C, stk. 1, nr. 1, 4 og 16 samt afsnit C.D.2.4.7. I disse tilfælde vil fradrag for afskrivninger ikke kunne påberåbes i Danmark, og ordningen vil således ikke være omfattet af kendetegn C 2.
Tilsvarende gælder for fysiske personer, hvor fradrag kan nægtes efter LL (ligningsloven) § 5 G, stk. 1, hvis udgiften kan fratrækkes i indkomst, der ikke indgår ved beregning af dansk skat.
Anvendelsesområdet for kendetegn C 2 i relation til danske skatteydere må derfor anses for at være begrænset.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil