G.A.3.4.1.4.8.7.1 A-skat af A-indkomst optjent under konkursen
Indhold
Afsnittet handler om, hvordan krav på A-skat, der er optjent under konkursen, placeres i konkursordenen.
Afsnittet indeholder:
- A-skat af A-indkomst optjent under konkursen
A-skat af A-indkomst optjent under konkursen
For at forebygge vanskeligheder for lønmodtagerne med at få godskrevet A-skat mv., må Skatteforvaltningen undersøge, om konkursboet fortsætter virksomheden, efter at konkursdekretet er afsagt.
Fortsætter konkursboet virksomheden, og udbetaler den løn eller anden A-indkomst for boets regning, skal konkursboet registreres for indeholdelsespligt.
Et konkursbo skal da følge de sædvanlige regler for indberetning og afregning af A-skat mv. Det gælder også i de ofte forekommende tilfælde, hvor et konkursbo uden at fortsætte virksomheden dog udbetaler løn og feriegodtgørelse til enkelte personer, der bistår bostyret med afviklingsforretninger og lignende.
Hvis et konkursbo ikke afregner indeholdt A-skat mv., skal Skatteforvaltningen afkræve boet betaling med tillæg af renter frem til betalingstidspunktet. Se kildeskattelovens § 69, stk. 2, og opkrævningslovens § 7.
Undlader boet at indbetale efter påkrav, kan restanceinddrivelsesmyndigheden dog ikke foretage udlæg i de aktiver, der omfattes af boet. Se konkurslovens § 31, stk. 1. Restanceinddrivelsesmyndigheden skal da anmelde kravet over for konkursboet, selv om der ikke er tale om en konkursfordring (konkurslovens § 38), men om et krav mod boet efter konkurslovens § 93. Restanceinddrivelsesmyndigheden bør desuden underrette skifteretten om, at konkursboet ikke opfylder sine betalingsforpligtelser, så skifteretten eventuelt kan afsætte kurator. Se konkurslovens § 114.
A-skat mv., der er indeholdt af et konkursbo, er et egentligt massekrav. Se konkurslovens § 93, nr. 3. Det samme gælder renter og gebyrer, der udspringer af sådanne krav. Se konkurslovens § 98, nr. 1, 2. pkt.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil