G.A.3.1.7.9 Dividenderet i senere insolvensbehandling
Indhold
Afsnittet handler om fordringshavernes dividenderet i senere insolvensbehandling.
Afsnittet indeholder:
- ►Skyldner er under konkurs◄
- Efterfølgende insolvensbehandling
Skyldner er under konkurs
Er skyldner under konkurs på tidspunktet for kendelsen om gældssanering, har fordringshaverne som udgangspunkt krav på dividende i konkursboet uden hensyn til gældssaneringskendelsen. Se konkurslovens § 230, stk. 1, ►som indsat ved § 1, nr. 65 i lov nr. 896 af 21. juni 2022◄.
Det bemærkes dog, at omkostningerne ved behandlingen af gældssaneringssagen afholdes af konkursboet i det omfang, at boets midler kan dække disse. Omkostningerne dækkes efter konkurslovens § 93, nr. 2 i dækningsrækkefølgen. Dette vil kunne forringe fordringshavernes dividende i konkursboet. Se konkurslovens § 220, 2. pkt., ►som indsat ved § 1, nr. 60 i lov nr. 896 af 21. juni 2022◄
Efterfølgende insolvensbehandling
Hvis skyldneren, efter at der er afsagt kendelse om gældssanering
- erklæres konkurs,
- på ny meddeles gældssanering, eller
- får stadfæstet et rekonstruktionsforslag, der indeholder bestemmelse om tvangsakkord,
har de af gældssaneringskendelsen omfattede fordringshavere krav på udlæg i forhold til fordringernes beløb uden hensyn til den skete nedskrivning, men efter fradrag af afbetalinger. Se konkurslovens § 230, stk. 2, 1. pkt., ►som ændret ved § 1, nr. 65 i lov nr. 896 af 21. juni 2022 (tidligere § 230, stk. 1)◄
Udlægget i konkursboet, gældssaneringssagen eller tvangsakkorden i forbindelse med disse afbetalinger kan dog ikke overstige, hvad der efter gældssaneringskendelsen tilkommer de pågældende fordringshavere, medmindre kendelsen er bortfaldet efter konkurslovens § 229, ►som affattet ved § 1, nr. 64 i lov nr. 896 af 21. juni 2022◄. Se konkurslovens § 230, stk. 2, 2. pkt., ►som ændret ved § 1, nr. 65 i lov nr. 896 af 21. juni 2022 (tidligere § 230, stk. 1)◄.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil