F.A.20.9.2 Beskrivelse af proceduren
Indhold
Dette afsnit handler om proceduren for postforsendelser.
Afsnittet indeholder:
- Bevis for toldmæssig status
- Toldangivelse for varer i postforsendelser til fri omsætning
Bevis for toldmæssig status
Transport af ikke-EU varer i postforsendelser under proceduren for ekstern forsendelse
Når ikke-EU-varer sendes som postforsendelser fra et sted til et andet i EU's toldområde under proceduren for ekstern forsendelse, skal der på den pågældende forsendelse og alle ledsagedokumenter anbringes en gul klæbeseddel, jf. GF art. 288. I GF bilag 72-01 fremgår det nærmere hvordan den gule klæbelseddel skal se ud. Når et kolli, en postsæk eller en beholder indeholder flere forsendelser, skal der kun fastgøres én gul klæbeseddel på den yderste emballage.
Transport af postforsendelser, der indeholder både EU-varer og ikke-EU varer
Når en postforsendelse indeholder både EU-varer og ikke-EU varer, skal den pågældende forsendelse og alle ledsagedokumenter forsynes med en gul klæbeseddel, jf. GF art. 289, stk. 1. I GF bilag 72-01 fremgår det nærmere hvordan den gule klæbeseddel skal se ud.
For EU-varer, der indgår i en postforsendelse, skal beviset for den toldmæssige status som EU-varer (T2L dokument) eller MRN-nummeret sendes særskilt til postvirksomheden på bestemmelsesstedet eller anbringes i forsendelsen. Når beviset for den toldmæssige status som EU-varer sendes særskilt til postvirksomheden på bestemmelsesstedet, skal den pågældende virksomhed fremlægge beviset for den toldmæssige status som EU-varer for bestemmelsestoldstedet sammen med forsendelsen, jf. GF art. 289, stk. 2
Når beviset for den toldmæssige status som EU-varer eller MRN-nummeret herfor er anbragt i forsendelsen, skal det klart angives uden på det pågældende kolli, jf. GF art. 289, stk. 2.
Hvis der ikke er en gul klæbeseddel eller anden dokumentation for varernes status som ikke-EU-varer, vil de blive behandlet som EU-varer.
Transport af postforsendelser under proceduren for intern forsendelse i særlige situationer
Særlige fiskale områder
Særlige fiskale områder, er en del af Unionens toldområde, hvori bestemmelserne i Rådets direktiv 2006/112 om det fælles merværdiafgiftssystem (momsdirektivet) og Rådets direktiv 2008/118 om den generelle ordning for punktafgifter og om ophævelse af direktiv 92/12 EØF ikke finder anvendelse, jf. DF art. 1 nr. 35.
Når EU-varer transporteres til, fra eller mellem særlige fiskale områder under proceduren for intern forsendelse, skal der på postforsendelsen og alle ledsagedokumenter anbringes en gul klæbeseddel, jf. GF art. 290 stk. 1. I GF bilag 72-02 fremgår det nærmere hvordan den gule klæbeseddel skal se ud.
Fælles forsendelseslande
Når EU-varer transporteres fra Unionens toldområde til et fælles forsendelsesland til videre forsendelse til Unionens toldområde under proceduren for intern forsendelse, skal varerne være ledsaget af et bevis for den toldmæssige status som EU-varer. Beviset for den toldmæssige status som EU-varer skal fremlægges for et toldsted, når varerne igen føres ind i Unionens toldområde, jf. GF art. 290, stk. 2. Varerne skal være ledsaget af et bevis for den toldmæssige status som EU-varer som anført i GF art. 199.
Toldangivelse for varer i postforsendelser til fri omsætning
Postforsendelser er andre varer end brevforsendelser, der er anbragt i en postpakke eller et kolli og transporteres af en postvirksomhed eller på dennes ansvar i henhold til bestemmelserne i Verdenspostkonventionen, som blev vedtaget den 10. juli 1984 inden for rammerne af De Forenede nationer, jf. DF art. 1, nr. 24.
Indtil datoerne for opgraderingen af de nationale importsystemer, kan medlemsstaterne fastsætte at varer i postforsendelser anses for at være angivet og antaget til fri omsætning ved varernes frembydelse for toldmyndighederne, jf. DF art. 144, stk. 1 og 2, under følgende forudsætning:
- varerne er ledsaget af en CN22-angivelse eller en CN-23 angivelse
- varernes værdi ikke overstiger 1.000 EUR
- varerne ikke er genstand for forbud og restriktioner
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil