C.H.2.1.10.2.2 Overførsel af tab mellem ægtefæller
Indhold
Dette afsnit handler om, hvordan en ægtefælle kan overføre tab ved afståelse af fast ejendom til modregning i den anden ægtefælles fortjeneste ved afståelse af fast ejendom.
Afsnittet indeholder:
- Kort om en ægtefælles mulighed for at overføre et tab til den anden ægtefælle
- Modregning i ægtefællens fortjeneste i indkomståret
- Modregning i ægtefællens fortjeneste i efterfølgende indkomstår.
Kort om en ægtefælles mulighed for at overføre et tab til den anden ægtefælle
Ægtefæller, der lever sammen ved udgangen af indkomståret, sådan som begrebet er defineret i KSL (kildeskatteloven) § 4, kan overføre tab ved afståelse af fast ejendom til modregning i den anden ægtefælles opgjorte fortjenester ved afståelse af fast ejendom, der er omfattet af ejendomsavancebeskatningsloven. Se EBL (ejendomsavancebeskatningsloven) § 6, stk. 5, sammenholdt med stk. 1.
Se også
- (C.A.8.1 Overordnet om ægtefællebeskatning) om overordnet ægtefællebeskatning og om samlevende ægtefæller, som defineret i KSL (kildeskatteloven) § 4.
- (C.E) om ægtefællens overtagelse af et eventuelt uudnyttet tab, når ægtefællen er indtrådt i afdødes skattemæssige stilling.
Modregning i ægtefællens fortjeneste i indkomståret
Overstiger en ægtefælles tab fortjenesterne ved afståelse af fast ejendom, kan det overskydende beløb i indkomståret overføres og fratrækkes i den anden ægtefælles fortjenester ved afståelse af fast ejendom. Det er en betingelse, at ægtefællerne lever sammen ved udgangen af det indkomstår, det drejer sig om. Se KSL (kildeskatteloven) § 4.
Modregning i ægtefællens fortjeneste i efterfølgende indkomstår
Tabet kan også overføres og fratrækkes i den anden ægtefælles fortjenester ved afståelse af fast ejendom i de følgende indkomstår, hvis tabet ikke kan indeholdes i ejerens nettofortjenester ved afståelse af fast ejendom i det indkomstår, det drejer sig om. Det er en forudsætning, at ægtefællerne lever sammen ved indkomstårets udgang. Se KSL (kildeskatteloven) § 4.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil