A.C.2.1.2.1.3.2.2 Visse selskaber og foreninger
Oplysningspligten efter SKL (skattekontrolloven) § 2 gælder ikke selskaber og foreninger m.v., der alene er skattepligtige efter SEL (selskabsskatteloven) § 2, stk. 1, litra c, d, e eller g, jf. dog stk. 2.
Se SKL (skattekontrolloven) § 4, stk. 1, nr. 2.
Det fremgår af forarbejderne til lov nr. 1535 af 19. december 2017, at bestemmelsen er en videreførelse af den tidligere SKL (skattekontrolloven)
§ 2, stk. 1, nr. 3, med den ændring, at der til bestemmelsen er knyttet en henvisning til stk. 2.
De selskaber, jf. SEL (selskabsskatteloven) § 2 stk. 1, litra c, d, e eller g, er følgende selskaber og foreninger med hjemsted i udlandet:
- Selskaber m.v., som oppebærer udbytte omfattet af LL (ligningsloven) § 16 A, stk. 1 og 2, bortset fra udbytte fra visse investeringsinstitutter med minimumsbeskatning omfattet af LL (ligningsloven) § 16 C.
- Selskaber m.v., som oppebærer renter fra kilder her i landet vedrørende gæld, som et selskab eller en forening m.v. omfattet af SEL (selskabsskatteloven) § 1 eller § 2, stk. 1, litra a, har til juridiske personer som nævnt i SKL (skattekontrolloven) afsnit om transfer pricing (kontrolleret gæld).
- Selskaber m.v., som oppebærer indkomst her fra landet, der i medfør af KSL (kildeskatteloven) § 43, stk. 2, litra h, skulle henregnes til A-indkomst, hvis den udbetaltes til en person.
- Selskaber m.v., som oppebærer royalty hidrørende fra kilder her i landet, jf. KSL (kildeskatteloven) § 65 C, stk. 4.
I de nævnte tilfælde oppebærer de begrænset skattepligtige alene indtægter fra Danmark, hvori der allerede ved udbetalingen er indeholdt endelig skat. Indkomstskattepligten er derfor endeligt opfyldt ved den indeholdte skat, og der er derfor ikke behov for at stille krav om, at de skattepligtige skal indgive et oplysningsskema til Skatteforvaltningen.
Bemærk
Der findes en undtagelse hertil i SKL (skattekontrolloven) § 4, stk. 2. Se afsnit A.C.2.1.2.1.3.2 Juridiske personer, der er undtaget oplysningspligten.5 Undtagelsen til oplysningspligten gælder ikke.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil