G.A.3.1.7.10.6 Ophævelse af gældssaneringskendelsen i forbindelse med konkurs eller rekonstruktion
Indhold
Afsnittet handler om muligheden for at få ophævet en allerede stadfæstet gældssaneringskendelse efter reglerne i konkurslovens kapitel 29.
Afsnittet indeholder:
- Betingelser for at få ophævet gældssaneringskendelsen
- Retsvirkning af ophævelse
Betingelser for at få ophævet gældssaneringskendelsen
I gældssaneringssager efter konkurslovens kapitel 29, kan der ske ophævelse af gældssaneringskendelsen efter samme regler, som gælder for almindelige gældssaneringssager efter konkurslovens kapitel 25-28. Se konkurslovens § 236 b, stk. 1, der henviser til konkurslovens § 229.
Dette betyder, at skifteretten, på begæring af en fordringshaver, kan ophæve gældssaneringskendelsen hvis,
- det oplyses, at skyldneren under gældssaneringssagen har gjort sig skyldig i svigagtigt forhold, eller
- hvis skyldneren groft tilsidesætter sine pligter efter gældssaneringskendelsen.
Ophævelse på baggrund af disse momenter er gennemgået nærmere i G.A.3.1.7.7.4 Ophævelse af gældssaneringskendelsen Ophævelse af gældssaneringskendelsen.
Yderligere kan gældssaneringskendelsen efter konkurslovens kapitel 29 ophæves, hvis skyldneren tilsidesætter sine pligter efter konkurslovens § 236 a, stk. 3, jf. konkurslovens § 236 b, stk. 2. Altså kan ophævelse komme på tale hvis,
- skyldner ikke inden rimelig tid underretter skifteretten og fordringshaverne om væsentlige forbedringer af skyldners økonomiske forhold, eller
- undlader at fremsende nærmere dokumentation om sine økonomiske forhold til fordringshaverne og skifteretten.
Retsvirkning af ophævelse
Ophæves en gældssaneringskendelse efter konkurslovens kapitel 29, bortfalder kendelsen i sin helhed. Herved kan fordringshaverne gøre deres fordringer gældende med deres oprindelige beløb fratrukket de afdrag, som skyldneren eventuelt har betalt, og med tillæg af renter, som ikke er forældede.
Fordringer, der blev prækluderet i forbindelse med gældssaneringssagen, genoplives. Se konkurslovens § 208 b, stk. 4, nr. 1, jf. konkurslovens § 236 b, stk. 2. Hele fordringen kan herefter gøres gældende mod skyldner inklusive renter, som ikke er forældede.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil