G.A.3.1.1.1.1 Typer af afdragsordninger
Indhold
Dette afsnit beskriver kort hvilke typer af afdragsordninger restanceinddrivelsesmyndigheden kan tiltræde eller indgå med fysiske personer.
Regelgrundlag
Reglerne for hvordan, hvornår og hvilke afdragsordninger restanceinddrivelsesmyndigheden kan indgå med personer findes primært i gældsinddrivelsesbekendtgørelsens § 10 (som ændret ved BEK nr. 832 af 10. juni 2020 i § 1, nr. 3 og BEK nr. 1600 af 10. november 2020 i § 1, nr. 4 og nr. 5).
Gældsinddrivelsesbekendtgørelsen sondrer mellem følgende typer af afdragsordninger, der angives i prioriteret rækkefølge:
- Afdragsordninger, der fastsættes af restanceinddrivelsesmyndigheden med udgangspunkt i tabeltrækket. Se gældsinddrivelsesbekendtgørelsens § 10, stk. 1 (som ændret ved BEK nr. 1600 af 10. november 2020 i § 1, nr. 4 og nr. 5).
- Afdragsordninger, der fastsættes af restanceinddrivelsesmyndigheden med udgangspunkt i en konkret betalingsevnevurdering. Se gældsinddrivelsesbekendtgørelsens § 10, stk. 6.
- Afdragsordninger, der fastsættes af restanceinddrivelsesmyndigheden med udgangspunkt i gældens størrelse. Denne type afdragsordning benyttes i de tilfælde, hvor der ikke foreligger oplysning om skyldners indkomst. Se gældsinddrivelsesbekendtgørelsens § 10, stk. 5, 3 pkt.
- Kulanceaftaler, hvorefter restanceinddrivelsesmyndigheden, efter en konkret vurdering, tiltræder et forslag til afdragsordning fra skyldneren. Se gældsinddrivelsesbekendtgørelsens § 10, stk. 11.
Se også afsnit G.A.3.1.1.1.3.1 vedrørende overblik over afdragsordninger.
Bemærk
Der er særlige forhold, som restanceinddrivelsesmyndigheden skal påse vedrørende bøder. Se afsnit G.A.3.1.1.1.4. vedrørende fastsættelse af afdragsordninger, når restancen vedrører bøder.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil