D.A.16.2.5.3 Særlige situationer
Afsnittet indeholder:
- Tilslutning til en særordning inde i kvartal
- EU-ordningen - Skifte af identifikationsmedlemsland
- Skifte mellem særordninger
Tilslutning til en særordning inde i kvartal
Hvis en særordning i overensstemmelse med momsforordningens artikel 57d, stk. 2, finder anvendelse fra datoen for den første levering, indsender den afgiftspligtige person en selvstændig momsangivelse for det kalenderkvartal, hvor den første leverance fandt sted. Se momsforordningens artikel 59, stk. 2.
Se også
Se også afsnit D.A.16.2.4.1 Anmeldelse og virkningstidspunkt om anmeldelse og virkningstidspunkt
EU-ordningen - Skifte af identifikationsmedlemsland
Hvis identifikationsmedlemslandet ændres i henhold til artikel 57f efter den første dag i det relevante kalenderkvartal, indsender den afgiftspligtige person momsangivelser og foretager tilhørende betalinger til både det tidligere og det nye identifikationsmedlemsland for de leverancer, der er foretaget i de respektive perioder, hvor medlemslandene har været identifikationsmedlemsland. Se momsforordningens artikel 59, stk. 4.
Se også "EU-ordningen - Skifte af identifikationsmedlemsland" i D.A.16.2.4.5 Ændringer Ændringer.
Skifte mellem særordninger
Hvis en afgiftspligtig person har været registreret under begge særordningerne i løbet af en angivelsesperiode, indsender vedkommende momsangivelser og foretager tilhørende betalinger til identifikationsmedlemslandet for hver ordning for så vidt angår de leverancer, der er foretaget og for de perioder, som er dækket af ordningen. Se momsforordningens artikel 59, stk. 3.
Se også "Skifte mellem de to særordninger" i D.A.16.2.4.6 Tvangsafmeldelse og udelukkelse Tvangsafmeldelse og udelukkelse.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil