D.B.2.12.3 Religiøse samfund er fritaget for lønsumsafgift af anden økonomisk virksomhed
Religiøse samfund skal ikke betale lønsumsafgift af anden økonomisk virksomhed. Se LAL (lønsumsafgiftsloven) § 2a og lønsumsafgiftsbekendtgørelsens § 1.
Ved religiøse samfund forstås:
- Trossamfund anerkendt i henhold til kongelig resolution
- Trossamfund, som Ministeriet for Ligestilling og Kirke har meddelt vielsesbemyndigelse
- Folke- og frikirkelige organisationer
- Missionsselskaber
- Frie kirkelige organisationer
- Private og selvejende kirkelige institutioner
- Frimenigheder og frikirker.
Religiøse samfund skal ikke betale lønsumsafgift af de aktiviteter, som vedrører den religiøse interessevaretagelse.
Religiøse samfund skal dog betale lønsumsafgift af de aktiviteter, som er omfattet af lønsumsafgiftspligten i LAL (lønsumsafgiftsloven) § 1, stk. 1, 1. punktum, 1. led. Det betyder, at religiøse samfund fx skal betale lønsumsafgift af undervisning, der er fritaget for moms efter ML (momsloven) § 13, stk. 1, nr. 3, når undervisningen ikke er omfattet af undtagelserne i LAL (lønsumsafgiftsloven) § 1, stk. 2. Religiøse samfund skal også betale lønsumsafgift af ydelser i nær tilknytning til bisættelser, der er fritaget for moms efter ML (momsloven) § 13, stk. 1, nr. 16.
Se også
- afsnit D.B.2.3 Undervisning og kursusvirksomhed LAL § 1, stk. 1-3 om hvornår virksomheden skal betale lønsumsafgift af undervisning og kursusvirksomhed
- afsnit D.B.2.10 Bedemænd og begravelsesforretninger m.fl. LAL § 1, stk. 1 om hvornår virksomheden skal betale lønsumsafgift af ydelser i nær tilknytning til bisættelser.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil