F.A.20.9.2 Beskrivelse af proceduren
Gul klæbeseddel
Når ikke-EU-varer sendes som postforsendelser (herunder postpakker) fra et sted til et andet i EU's toldområde, skal der på emballagen og alle ledsagedokumenter anbringes en gul klæbeseddel. Den gule seddel skal desuden klæbes på toldangivelsen for postpakker CN22/CN23 labels.
Når et kolli, en postsæk eller en beholder indeholder flere forsendelser, skal der kun fastgøres én gul klæbeseddel på den yderste emballage.
Forsendes varer med forskellig toldmæssig status i samme pakke, forsynes forsendelsen også med gul klæbeseddel.
Hvis der ikke er en gul klæbeseddel eller anden dokumentation for varernes status som ikke-EU-varer, vil de blive behandlet som EU-varer.
Se GF bilag 72-01.
T2L dokument
Hvis forsendelsen indeholder både EU-varer og ikke EU-varer, skal der være et T2L dokument som dokumentation for deres EU-status. Et statusdokument kan enten sendes særskilt til modtageren til forelæggelse for toldmyndigheden, eller det kan vedlægges forsendelsen. I sidstnævnte tilfælde skal det uden på forsendelsen klart være angivet, at statusdokumentet er vedlagt. Der kan udstedes et T2L dokument efterfølgende.
De afgiftsfrie områder
Når ikke-EU-varer sendes som postforsendelser (herunder postpakker) til eller fra de afgiftsfrie områder i EU, skal der på emballagen og alle ledsagedokumenter anbringes en gul klæbeseddel.
Fællesforsendelseslande
De ovenfor beskrevne ordninger gælder kun for varer, der sendes med post mellem to steder i EU's toldområde, og ikke for varer, der sendes med post til et endeligt bestemmelsessted i et fællesforsendelsesland.
For EU-varer, der sendes til disse lande med henblik på videreforsendelse til EU, bør der udstedes et dokument som dokumentation for varernes EI-status, som kan forelægges i bestemmelsesmedlemsstaten. Alternativt bør proceduren for EU-forsendelse/fælles forsendelse anvendes for sådanne varer for at undgå forsinkelser ved grænsepassagen.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil