E.A.7.9.6 Opgørelse og afregning
Indhold
Dette afsnit indeholder reglerne om virksomhedernes opgørelse og afregning af afgiften.
Afsnittet indeholder:
- Afgiftsperiode
- Oplagshavers opgørelse
- Registreret varemodtagers opgørelse.
Se også
- Angivelse og afregning af afgifter A.B.
- Opgørelse af den afgiftspligtige mængde eller værdi E.A.1.6 Opgørelse af den afgiftspligtige mængde og værdi.
Afgiftsperiode
Afgiftsperioden er måneden. Se BATAL § 5.
Virksomheden skal betale beløbet til Skatteforvaltningen senest den 15. i den følgende kalendermåned.
Se også
- OPKL § 2, stk. 2.
Oplagshavers opgørelse
Opgørelsen foretages på grundlag af den mængde batterier, som oplagshaveren i perioden har udleveret her i landet. Se BATAL § 6, stk. 1.
Til den afgiftspligtige udlevering skal også medregnes de batterier, der er udleveret som handelsprøver eller udtaget til eget forbrug hos oplagshaveren. Forbrug i virksomheden er for eksempel batterier i håndværktøj. Se BATAL § 6, stk. 2.
Forbruget af egne batterier indbefatter også, at oplagshaveren udtager batterier uden afgift og lader dem indgå i andre varer, der ikke i sig selv er afgiftspligtige, eksempelvis varer, som der skulle have været betalt dækningsafgift af ved import. Se BATAL § 19, stk. 1.
Registreret varemodtagers opgørelse
Afgiften forfalder ved varens indførsel/modtagelse her i landet. Registrerede varemodtagere skal dog kun opgøre mængden og betale afgift en gang om måneden.
Opgørelsen skal omfatte alle varer, der er tilført virksomheden i løbet af måneden. Det er datoen for varens fysiske modtagelse i virksomheden, der afgør, i hvilken måned beløbet skal medregnes.
Virksomheder, der er registreret efter bestemmelserne om fjernsalg her i landet, skal opgøre den afgiftspligtige mængde, som den mængde varer, der er solgt ved fjernsalg her i landet i løbet af kalendermåneden.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil