C.A.10.2.6.3.2 Om arbejdsgiveradministreret aldersforsikring og aldersopsparing
Når en aldersforsikring eller -opsparing er oprettet som en arbejdsgiveradministreret pensionsordning, skal arbejdsgiveren foruden arbejdstageren og pensionsinstituttet være part i pensionsaftalen.
Arbejdsgiveren skal foretage indbetalingerne på ordningen.
Fra d. 1.1.2018 er arbejdsgiverens indbetalinger til en aldersforsikring eller -opsparing A-indkomst, jf. KSL (kildeskatteloven) § 43, stk. 1, 1. pkt.
Arbejdsgiveren har dog ikke pligt til at indeholde A-skat og arbejdsmarkedsbidrag af indbetalinger til en aldersforsikring eller -opsparing.
Arbejdsgiveren skal heller ikke indeholde A-skat og arbejdsmarkedsbidrag af fratrædelsesgodtgørelser og jubilæumsgratialer omfattet af LL (ligningsloven) § 7 U, der indbetales til aldersforsikring, aldersopsparing og bidrag til supplerende engangssummer fra pensionskasser.
Se KSL § 43, stk. 1, 1. pkt. og KSL (kildeskatteloven) § 46, stk. 1, 2. pkt., som er indsat ved lov nr. 1682 af 26. december 2017, § 3, nr. 2.
Pensionsinstituttet indeholder og afregner arbejdsmarkedsbidraget af A-indkomsten, jf. KSL (kildeskatteloven) § 49 D, stk. 1.
Pensionsinstituttet kan også indeholde og afregne 40 pct. i A-skat af A-indkomsten, jf. KSL (kildeskatteloven) § 46, stk. 6, og KSL (kildeskatteloven) § 48, stk. 10, som er indsat ved lov nr. 1682 af 26. december 2017, § 3, nr. 4 og 5.
Skatten af indbetalingerne til aldersforsikringer- og -opsparinger afregnes endeligt via årsopgørelsen.
Pensionsinstitutterne har efter SIL §§ 9-11, pligt til at oplyse Skattestyrelsen om størrelsen af den del af de modtagne præmier og indbetalinger, der anvendes til aldersforsikring eller aldersopsparing uden bortseelsesret.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil