A.B.3.3.3.2.6 Virksomheders pligt til at bogføre udenlandske kunders momsregistreringsnumre
Indhold
Dette afsnit handler om, at virksomheder, der leverer varer eller ydelser til virksomheder i andre EU-lande, i deres regnskab skal registrere oplysninger om deres kunders momsregistreringsnumre.
Afsnittet indeholder:
- Regel
Regel
En dansk afgiftspligtig person, der til andre EU-lande leverer
- varer efter ML (momsloven) § 34, stk. 1, nr. 1-4, eller
- ydelser, idet leveringsstedet for ydelserne er bestemt efter ML (momsloven) § 16, stk. 1,
skal registrere - føre et debitorkartotek - over kundernes udenlandske momsregistreringsnumre.
For ydelser dog kun, hvor momsregistreringsnumrene oplyses efter artikel 55 i Rådets forordning 282/2011 af 15. marts 2011 om foranstaltninger til gennemførelse af direktiv 2006/112/EF om det fælles merværdiafgiftssystem, herefter betegnet "momsforordningen" i overensstemmelse med de anvendte begreber i afsnit D.A.
Se momsbekendtgørelsens § 100, stk. 4-5.
Undlader virksomheden at registrere kundernes momsregistreringsnumre, eller har virksomheden hverken verificeret eller på anden måde kunnet dokumentere de udenlandske momsregistreringsnummer på virksomhedens kunder, overtræder virksomheden denne registreringspligt.
Bemærk
Skatteforvaltningen kan dog acceptere, at virksomheden frem for at tage skærmprint af hver enkelt forespørgsel i VIES om momsregistreringsnumre noterer forespørgselsnumrene, fx i et regneark.
Virksomheder, der som kunder aftager varer eller ydelser fra andre EU-lande, har ikke på tilsvarende måde en forpligtelse til at registrere leverandørernes udenlandske momsregistreringsnumre i deres regnskab. Skatteforvaltningen anbefaler dog, at virksomhederne registrerer disse oplysninger - fører et kreditorkartotek - i deres regnskab. Dette vil bidrage til virksomhedens samlede dokumentation over virksomhedens samhandel med virksomheder i andre EU-lande.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil