A.B.1.2.9.8 Hvilke oplysninger skal indberettes og udveksles?
Indhold
Dette afsnit indeholder
- Indledning (dette afsnit)
- Hvilke oplysninger skal indberettes om den enkelte indberetningspligtige grænseoverskridende ordning? (A.B.1.2.9.8.1 Hvilke oplysninger skal indberettes om den enkelte indberetningspligtige grænseoverskridende ordning?)
- Regler om opbevaring af grundlaget for en beslutning om indberetningspligt (A.B.1.2.9.8.2 Regler om opbevaring af grundlaget for en beslutning om indberetningspligt)
- Udveksling af oplysninger mellem EU-medlemslandene (A.B.1.2.9.8.3 Udveksling af oplysninger mellem EU-medlemslandene)
Indledning
På et formelt overordnet plan er formålet med SIL § 46 a og BEK nr. 1634 af 27/12/2019, der er udstedt med hjemmel heri, at sikre, at Skatteforvaltningen kommer i besiddelse af de oplysninger, der er nødvendige for, at Danmark kan opfylde sine forpligtelser efter DAC6 til at udveksle oplysninger med de øvrige EU-lande.
I de foregående afsnit af denne vejledning er der redegjort for, hvilke ordninger der skal indberettes, af hvem der skal indberettes, samt hvornår og under hvilke omstændigheder der skal indberettes til Skatteforvaltningen i Danmark. Dette afsnit omhandler i forlængelse heraf:
- Hvilke oplysninger der konkret skal indberettes om den enkelte grænseoverskridende ordning, der er identificeret som indberetningspligtig.
- Regler om opbevaring af grundlaget for en beslutning om indberetningspligt.
- Hvordan udveksling af oplysninger mellem EU-medlemslandene foregår.
Oplysninger om den praktiske fremgangsmåde, der skal følges ved indberetningen, kan findes i Skattestyrelsens indberetningsvejledning. I det følgende refereres der til denne som "indberetningsvejledningen".
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil