A.B.1.2.7.2 Udbetaling Danmarks indberetningspligt om underholdsbidrag
Indhold
Dette afsnit handler om Udbetaling Danmarks indberetningspligt vedrørende opkrævning af underholdsbidrag.
Afsnittet indeholder:
- Regel
- Oversigt over ændringer i forhold til den tidligere skattekontrollov
- Indberetningen
- Hvilke oplysninger skal indberettes
Se SIL § 34.
Regel
Udbetaling Danmark skal årligt indberette til Skatteforvaltningen om opkrævning af underholdsbidrag på vegne af bidragsmodtageren efter lov om opkrævning af underholdsbidrag. Se SIL § 34.
Bestemmelsen i SIL § 34 er en videreførelse af den tidligere SKL (skattekontrolloven) § 7 F.
Oversigt over ændringer i forhold til den tidligere skattekontrollov
Tidligere SKL (skattekontrolloven) | Gældende SIL | Indholdet af ændringer |
§ 7 F | § 34 | Efter bestemmelsen, skal Udbetaling Danmark årligt indberette til Skatteforvaltningen om opkrævning af underholdsbidrag på vegne af bidragsmodtageren efter lov om opkrævning af underholdsbidrag. Der skal ved indberetning om underholdsbidrag indberettes oplysninger om identiteten af den bidragspligtige, identiteten af den bidragsberettigede samt størrelsen af det betalte bidrag i det forudgående kalenderår. Ved indberetningen skal Udbetaling Danmark tillige angive, om bidraget er fradragsberettiget for yderen. De identifikationsoplysninger, der skal indberettes, er de oplysninger, der vil følge af regler udstedt i medfør af bestemmelsen i SIL § 52, stk. 3. Om bidraget er fradragsberettiget for yderen afgøres efter ligningslovens §§ 10 og 11. Bestemmelsen er en videreførelse af den tidligere lovgivning. |
Indberetningen
Udbetaling Danmark skal årligt indberette oplysninger til Skatteforvaltningen om underholdsbidrag opkrævet på vegne af bidragsmodtageren efter lov om opkrævning af underholdsbidrag. Se SIL § 34, stk. 1.
Det er alene bidrag, der opkræves af Udbetaling Danmark, der er omfattet af bestemmelsen. Andre bidrag, der betales uden Udbetaling Danmarks medvirken, er ikke omfattet af indberetningspligten, men kan dog være omfattet af indberetningspligten efter SIL § 41.
De bidrag, der skal indberettes efter bestemmelsen, er underholdsbidrag til børn, ægtefæller eller en, der er besvangret uden for ægteskab, såfremt bidraget tjener til fyldestgørelse af en hjemlet underholdsforpligtelse i dansk lovgivning. Underholdsbidrag omfatter efter lov om opkrævning af underholdsbidrag ikke kun løbende børne- eller ægtefællebidrag, men også eksempelvis bidrag til udgifter i anledning af graviditet og fødsel samt udgifter ved et barns dåb, konfirmation, uddannelse, sygdom eller begravelse.
Hvilke oplysninger skal indberettes
Efter SIL § 34, stk. 2, skal der ved indberetning om underholdsbidrag indberettes oplysninger om identiteten af den bidragspligtige, identiteten af den bidragsberettigede samt størrelsen af det betalte bidrag i det forudgående kalenderår. Ved indberetningen skal Udbetaling Danmark tillige angive, om bidraget er fradragsberettiget for yderen.
De identifikationsoplysninger, der skal indberettes, er de oplysninger, der følger af SIL § 52, og de i medfør af SIL § 52, stk. 3 udstedte regler. Se afsnit A.B.1.3.5 Identifikation af de skattepligtige, som der indberettes oplysninger om om identifikationsoplysninger om den skattepligtige, som der indberettes om.
Om bidraget er fradragsberettiget for yderen afgøres efter LL (ligningsloven) §§ 10 og 11. De indberettede oplysninger anvendes ved skatteansættelsen for såvel den bidragspligtige som bidragsmodtageren.
Bemærk
Indberetning skal foretages til Skatteforvaltningen senest den 20. januar eller, hvis denne dag er en lørdag eller søndag, senest den følgende mandag. Se SIL § 54.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil