J.A.11.11.9.3 Rapporteringspligt
Den daglige ledelse hos kasinoer skal uden unødigt ophold rapportere til virksomhedens øverste ledelsesorgan om advarsler om hvidvask eller terrorfinansiering modtaget fra ansatte eller andre, fx udenlandske myndigheder eller whistleblowere. Tilsvarende gælder for nøglepersoner, der uden unødigt ophold skal rapportere til den daglige ledelse eller virksomhedens øverste ledelsesorgan. Dette er et nyt krav i hvidvasklovens § 36 a, som er trådt i kraft pr. 1. juli 2019.
Ved krav om rapportering forstås, at virksomhedens øverste ledelsesorgan skal gøres bekendt med alle relevante oplysninger om advarslen, herunder indholdet, afsenderen (hvis denne oplysning haves), og under hvilke omstændigheder advarslen er modtaget.
Hvis den modtagne meddelelse er åbenbart grundløs, fx fordi den vedrører forhold, som ikke er tilstrækkeligt konkrete, eller hvis meddelelsen kommer fra en afsender, der ikke formodes at have indsigt i truslen om hvidvask eller terrorfinansiering, vil der ikke skulle ske rapportering til virksomhedens øverste ledelsesorgan, da meddelelsen herved falder uden for advarselsbegrebet. En beslutning om ikke at rapportere skal dokumenteres.
Virksomhedens øverste ledelsesorgan skal forholde sig til rapporteringen om advarslen og på baggrund heraf foranledige nødvendige og passende foranstaltninger. Det kan eksempelvis bestå i at standse en mistænkelig transaktion, underrette SØIK eller foretage en intern undersøgelse af mistænkelige forhold og som følge heraf ændre virksomhedens forretningsgange.
Se hvidvasklovens § 36 a.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil