C.E.3.1.4.1 Skattepligtens varighed
Indhold
Dette afsnit beskriver skattepligtens varighed, når dødsboet er omfattet af DBSL (dødsboskatteloven) afsnit II (skiftede dødsboer).
Afsnittet indeholder:
- Dødsboer omfattet af reglen
- Hovedregel
- Når dødsboet indsender tillægsopgørelse
- Undtagelser.
Dødsboer omfattet af reglen
Reglen gælder for dødsboer, der er omfattet af DBSL (dødsboskatteloven) afsnit II (skiftede dødsboer).
Hovedregel
Dødsboets indkomstskattepligt omfatter boperioden. Se DBSL (dødsboskatteloven) § 5, stk. 1.
Se også
Se xogsåx afsnit C.E.14 Definitioner og forklaringer om definition af boperioden.
Når dødsboet indsender tillægsopgørelse
Skattepligtens varighed forlænges for aktiver og passiver, der er omfattet af en tillægsopgørelse. Se DBSL (dødsboskatteloven) § 5, stk. 4.
Skifteretten kan tillade, at visse dele af dødsboet bliver opgjort efter skæringsdagen. Det gælder, hvis fx dødsboet først kan opgøre provenuet af en solgt ejendom efter skæringsdagen. Dødsboet skal i det tilfælde indgive en tillægsopgørelse. Skattepligten for disse aktiver og passiver varer derfor til og med skæringsdagen i tillægsopgørelsen. Se DBSL (dødsboskatteloven) § 5, stk. 4.
Undtagelser
Der er følgende undtagelser til hovedreglen:
- Når dødsdagen også er dødsboets skæringsdag, er der ikke en egentlig boperiode. Indkomstskattepligten får derfor karakter af en engangsbeskatning. Se DBSL (dødsboskatteloven) § 5, stk. 5x,x og afsnit C.E.3.3.3.2.1.2 Når dødsdagen er valgt som skæringsdag i boopgørelsen om skatteansættelsen for dødsboet.
- Når der sker acontoudlodning af aktiver fra dødsboet før skæringsdagen, ophører indkomstskattepligten af det udloddede på udlodningsdagen. Se DBSL (dødsboskatteloven) § 5, stk. 2x,x og afsnit C.E.3.1.4.2 Acontoudlodning fra dødsboer om acontoudlodning.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil