A.C.2.9.3 Indberetning om reelle ejere til Erhvervsstyrelsen
I medfør af hvidvasklovens § 15 a og bekendtgørelse nr. 1376 af 12. december 2019 om indberetning af uoverensstemmelser i oplysninger om reelle ejere har bl.a. Skatteforvaltningen en indberetningspligt om reelle ejere til Erhvervsstyrelsen.
En bred kreds af virksomheder, fonde og visse foreninger samt udenlandske truster og lignende juridiske arrangementer (herefter samlet betegnet "virksomheder") er forpligtet til at have oplysninger om deres reelle ejere registreret i Erhvervsstyrelsen. Oplysningerne om reelle ejere offentliggøres i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR).
Virksomheder og personer omfattet af hvidvaskloven samt kompetente myndigheder er derudover forpligtet til at foretage indberetning af uoverensstemmelser i oplysninger om reelle ejere, der er registreret i Erhvervsstyrelsen.
Formålet med indberetningspligten er at sikre, at oplysningerne om reelle ejere i Erhvervsstyrelsens register er opdaterede og aktuelle for derved at skabe gennemsigtighed i ejerforhold, så det bliver sværere at sløre ejerskabet af en virksomhed gennem indviklede selskabskonstruktioner.
At en myndighed er kompetent indebærer, at de oplysninger, som er uoverensstemmende med oplysninger om reelle ejere i Erhvervsstyrelsens it-system, bliver tilgængelige som led i den pågældende myndigheds opgavevaretagelse.
Indberetningspligten omfatter således Skatteforvaltningen, hvis de uoverensstemmende oplysninger bliver tilgængelige som led i Skatteforvaltningens kontrolvirksomhed.
For en nærmere gennemgang af Skatteforvaltningens indberetningspligt henvises der til Erhvervsstyrelsens vejledning https://erhvervsstyrelsen.dk/vejledning-indberetning-om-reelle-ejere.
Se fx vejledningens kapitel 5, "Hvilke uoverensstemmelser skal indberettes og hvornår?" og vejledningens kapitel 6, "Hvor og hvordan indberettes uoverensstemmelserne", for yderligere oplysninger.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil