E.B.2.7.2 Efterbetaling af skyldig afgift
Indhold
Dette afsnit handler om adgangen til at efterbetale tinglysningsafgift, hvis anmelderen konstaterer, at der er betalt for lidt ved anmeldelsen eller tinglysningen.
Afsnittet indeholder
- Resumé
- Efterbetaling for tinglysning i den digitale tingbog eTl
Resumé
Er der betalt for lidt i tinglysningsafgift for en konkret tinglysning, skal den manglende afgift efterbetales.
Efterbetaling for tinglysning i den digitale tingbog eTl
Er der forskel på det angivne afgiftsbeløb og det afgiftsbeløb, som eTl har beregnet, når et dokument anmeldes til tinglysning i eTl, vil tinglysningspåtegningen indeholde en oplysning fra Tinglysningsretten om, at der er en 6-dages frist til at efterbetale differencen.
Hvis anmelderen er enig med eTl i den højere afgift, skal anmelderen derfor inden for 14 dages-fristen anvende ekspeditionstypen "efterbetaling tinglysningsafgift".
Man kan anvende ekspeditionstypen "efterbetaling tinglysningsafgift" på et hvilket som helst tidspunkt, så længe dokumentet er tinglyst
Bemærk
Hvis ekspeditionstypen "efterbetaling tinglysningsafgift" gennemføres i eTl inden for 14 dages-fristen, skal der ikke betales forhøjet tinglysningsafgift til Skatteforvaltningen. Ellers skal der betales forhøjet tinglysningsafgift. Se TAL (tinglysningsafgiftsloven) § 20.
Se afsnit E.B.2.7.3 Forhøjet afgift og renter om forhøjelse af tinglysningsafgiften.
Storkunder
Samtidig med anvendelsen af ekspeditionstypen "efterbetaling", skal storkunder bogføre det tilsvarende beløb på kontoen for udgående tinglysningsafgift i eget regnskab. Se TALbek § 21
Andre
Anmeldere, der ikke er registrerede som storkunder, får anvist et felt med betalingsoplysninger, når de anvender ekspeditionstypen "efterbetaling tinglysningsafgift" i eTl, og afgiften betales direkte til retten via betalings-modulet i eTl.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil