C.D.11.1.2.3.3 Faste driftssteder
Indhold
Dette afsnit handler om, hvornår faste driftssteder er omfattet af armslængdeprincippet.
Afsnittet indeholder:
- Skattepligtige med fast driftssted
- Eksempler.
Skattepligtige med fast driftssted
Skattepligtige med fast driftssted i udlandet og udenlandske fysiske eller juridiske personer med fast driftssted i Danmark, er omfattet af armslængdeprincippet i LL (ligningsloven) § 2. Se LL (ligningsloven) § 2, stk. 1, nr. 4 og 5.
Ved et fast driftssted forstås et forretningssted, hvor et foretagendes virksomhed helt eller delvis udøves.
Bemærk
Det er det udenlandske selskab, og ikke det faste driftssted, som er skattepligtig til Danmark, jf. SEL (selskabsskatteloven) § 2, stk. 1, litra a, og dermed omfattet af armslængdeprincippet i LL (ligningsloven) § 2.
Se også
Se også afsnit C.D.1.2.2 Erhvervsvirksomhed med fast driftssted her i landet om faste driftssteder.
Eksempler
Følgende tre eksempler beskriver, når faste driftssteders transaktioner er omfattet af armslængdeprincippet i LL (ligningsloven) § 2.
Eksempel 1
Dette eksempel viser, at transaktioner mellem skattepligtige i Danmark og et udenlandsk fast driftssted er omfattet af armslængdeprincippet i LL (ligningsloven) § 2.
Et dansk selskab M har et fast driftssted FD i udlandet. Transaktioner mellem M og FD er omfattet af armslængdeprincippet i LL (ligningsloven) § 2. Se LL (ligningsloven) § 2, stk. 4.
Tilsvarende gælder for en dansk person P1 med et fast driftssted FD i udlandet.
Eksempel 2
Dette eksempel viser, at transaktioner mellem et fast driftssted i Danmark og et udenlandsk selskab/en person er omfattet af armslængdeprincippet i LL (ligningsloven) § 2.
Transaktioner mellem et udenlandsk selskab M og et fast driftssted i Danmark er omfattet af armslængdeprincippet i LL (ligningsloven) § 2.
Tilsvarende gælder for en udenlandsk person P med et fast driftssted FD i Danmark.
Eksempel 3
Dette eksempel viser, at transaktioner for to danske selskaber og et udenlandsk selskab er omfattet af armslængdeprincippet i LL (ligningsloven) § 2 som følge af bestemmende indflydelse og koncernforbindelse. For det udenlandske selskab er det transaktioner mellem dets faste driftssted i Danmark og de øvrige koncernselskaber.
Et dansk moderselskab M har et dansk datterselskab D1 og et udenlandsk datterselskab D2, som har et fast driftssted i Danmark FD. Transaktioner mellem M og D1 er omfattet af armslængdeprincippet i LL (ligningsloven) § 2 som følge af bestemmende indflydelse. Transaktioner med D2 er omfattet af armslængdeprincippet i LL (ligningsloven) § 2 som følge af både bestemmende indflydelse, og fordi de er koncernforbundne.
Transaktioner mellem D2 og FD er omfattet af armslængdeprincippet i LL (ligningsloven) § 2 på grund af fast driftssted-forholdet. Transaktioner mellem FD og (M og D1) er også omfattet, fordi disse transaktioner anses for transaktioner mellem D2 og (M og D1) da D2 og FD er samme juridiske person.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil