C.D.11.12.4 Sanktioner - oplysningspligt
Indhold
Dette afsnit beskriver, hvilke sanktionsmuligheder Skatteforvaltningen har, hvis en skattepligtig ikke opfylder sin oplysningspligt, eller afgiver urigtige oplysninger.
Afsnittet indeholder:
- Regel
- Koncerner - hvert enkelt selskab er oplysningspligtig
- Oplysningerne er en del af oplysningsskemaet.
Regel
Skatteforvaltningen kan pålægge
- skattetillæg efter SKL (skattekontrolloven) § 73
- daglige tvangsbøder efter SKL (skattekontrolloven) § 72 og
- bøder efter SKL (skattekontrolloven) § 84
hvis den skattepligtige ikke opfylder sin pligt til at afgive de oplysninger, som skal oplyses.
Told- og Skattestyrelsen har på en forespørgsel om muligheder for sanktioner i forhold til de skattepligtige, der ikke indsender eller indsender et mangelfuldt bilag for kontrollerede transaktioner, svaret, at den skatteansættende myndighed kan pålægge både skattetillæg og dagbøder. Se T&S af 7/6 2000, 99/00-4317- 00014, TfS 2000,569 TSM.
Koncerner - hver enkelt selskab er oplysningspligtig
I et koncernforhold kan der pålægges både skattetillæg og daglige tvangsbøder samt bøder efter SKL (skattekontrolloven) § 84 for hvert enkelt selskabs overtrædelser.
Oplysningerne er en del af oplysningspligten
Sanktionerne efter SKL (skattekontrolloven) § 72 og § 73, svarer til de tvangsmidler, der bruges i de situationer, hvor en skattepligtig ikke indsender oplysningsskemaet. Oplysninger i blanket 05.021 (engelsk 05.022) er en integreret del af oplysningsskemaet, og de manglende oplysninger skal sidestilles med ikke-overholdelse af oplysningspligten.
Se også
- Afsnit A.C.2.1.4.1 Afskæring fra TastSelv om reglerne for at give daglige tvangsbøder for at gennemtvinge indberetnings- og oplysningspligter.
- Afsnit A.B.1.1.9 om skattetillæg.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil