C.A.5.17.4.5 Overgangsregler
Indhold
Afsnittet indeholder:
- Dobbeltfradrag
- Oversigt over domme, kendelser, afgørelser, SKM-meddelelser mv.
Dobbeltfradrag
Den særlige fradragshjemmel i LL (ligningsloven) § 7 A, stk. 1, nr. 1, 6. pkt. og LL (ligningsloven) § 28, stk. 4, er ophævet med virkning fra 31. maj 2003. Det skyldes, at Højesteret i en sag fastslog, at et selskab har fradragsret efter SL (statsskatteloven) § 6, stk. 1, litra a, for tegningsretter til aktier med ret til tegning til favørkurs, som gives til selskabets ansatte, herunder ansatte i selskabets datter- og datterdatterselskaber. Se SKM2002.571.HR.
Da der således var dobbeltfradrag både efter SL (statsskatteloven) § 6, litra a og LL (ligningsloven) § 7 A, stk. 1, nr. 1 eller LL (ligningsloven) § 28, stk. 4, blev loven ændret, og den særlige fradragshjemmel i LL (ligningsloven) § 7 A, stk. 1, nr. 1, udgik.
Den situation, at såvel moderselskab som datterselskab kan påberåbe sig en fradragsret efter henholdsvis SL (statsskatteloven) § 6 og LL (ligningsloven) § 7 A, hvis datterselskabet refunderer de afholdte udgifter, er hermed afskåret. I denne situation har moderselskabet ikke længere fradrag.
Det var tidligere muligt at opnå dobbeltfradrag for udgiften til tildeling af tegningsretter. For tegningsretter, der er tildelt og retserhvervede før 31. maj 2003, er det stadigt muligt at opnå fradrag både efter SL (statsskatteloven) § 6 litra a og den tidligere gældende LL (ligningsloven) § 28, stk. 4.
Oversigt over domme, kendelser, afgørelser, SKM-meddelelser mv.
Skemaet viser relevante afgørelser på området:
Afgørelse | Afgørelsen i stikord | Yderligere kommentarer |
Højesteretsdomme | ||
SKM2002.571.HR | Arbejdsgiverselskabet havde fradragsret for tab ved udstedelse af medarbejderaktier til favørkurs. |
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil