A.B.1.2.9.5.3.4. Når der er flere mellemmænd
Hvis der er mere end én enkelt mellemmand, påhviler forpligtelsen til at indberette oplysninger om den indberetningspligtige grænseoverskridende ordning alle mellemmænd, der er involveret i den samme indberetningspligtige grænseoverskridende ordning. Se BEK nr. 1634 af 27/12/2019 § 6.
En mellemmand er kun fritaget fra at skulle indberette oplysninger i det omfang, denne kan dokumentere, at de indberetningspligtige oplysninger allerede er indberettet af en anden mellemmand, herunder en mellemmand i et andet EU-land.
Er mellemmanden ikke bekendt med, at oplysningerne allerede er indberettet af en anden mellemmand, vil mellemmanden således skulle foretage indberetning. Det skal kunne dokumenteres, at der er sket indberetning, og ikke blot at der foreligger en tilkendegivelse om, at der vil blive indberettet. I øvrigt stilles der i overensstemmelse med det generelle princip om fri bevisførelse ingen formkrav til dokumentationen. Som et led i indberetningen af ordninger i Danmark har indberetteren mulighed for at downloade en udskrift af det indberettede. En sådan udskrift vil kunne anvendes ved en eventuel videregivelse. Bemærk, at muligheden for download kun er til stede i forbindelse med, at indberetningen foretages.
Hvis mellemmanden ikke er bekendt med, at der er sket indberetning, vil mellemmanden selv være forpligtet til at indberette.
Det bemærkes i denne forbindelse, at da mellemmændene alene er forpligtet til at indberette de oplysninger, som de er bekendt med, i besiddelse af eller kontrollerer, kan der være situationer, hvor en mellemmand vil kunne indberette flere oplysninger end en anden mellemmand. Den førstnævnte mellemmand kan i en sådan situation ikke helt undlade indberetning, men vil være forpligtet til at indberette de yderligere oplysninger, vedkommende er bekendt med, i besiddelse af eller kontrollerer.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil