E.A.7.18.1 Regel og lovgrundlag
Indhold
Dette afsnit indeholder en kort introduktion til reglerne, herunder formål, lovgrundlag, miljøordning for biler og historik.
Afsnittet indeholder:
- Regel
- Formål
- Lovgrundlag
- Miljøordning for biler
- Historik.
Regel
Bilejere skal betale et miljøbidrag. Miljøbidraget opkræves af forsikringsselskaberne samtidig med præmien på den lovpligtige ansvarsforsikring.
Formål
Loven har til formål at sikre finansieringsgrundlaget for udbetaling af en godtgørelse ved aflevering af affald i form af motorkøretøjer til affaldshåndtering.
Lovgrundlag
Lov om miljøbidrag og godtgørelse i forbindelse med ophugning og skrotning af biler, xlovbekendtgørelse nr. 224 af 6. marts 2017xog bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer, opkrævning af miljøbidrag og udbetaling af skrotningsgodtgørelse (bilskrotbekendtgørelsen), xbekendtgørelse nr. 1337 af 8. december 2019x. xBekendtgørelse om opkrævning af miljøbidrag samt udbetaling af godtgørelse i forbindelse med ophugning og skrotning af bilerx er ophævet den 1. januar 2020, og reglerne er videreført i xbekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer, opkrævning af miljøbidrag og udbetaling af skrotningsgodtgørelse (bilskrotbekendtgørelsen)x.
Miljøordning for biler
Sammen med ordningen med opkrævning af miljøbidrag er der en ordning med udbetaling af godtgørelse af miljøbidrag i forbindelse med ophugning og skrotning af biler efter indlevering af bilen til affaldshåndtering.
Godtgørelsesordningen administreres af Dansk Producentansvarssystem (DPA-System). Eventuelle spørgsmål om godtgørelse af miljøbidrag i forbindelse med ophugning og skrotning af biler skal rettes til DPA-System, Vesterbrogade 6D 4, 1780 København V, tlf: 39 15 51 61, e-mail: info@dpa-system.dk. Se endvidere: https://www.bilordning.dk.
Historik
Ordningen med miljøbidrag trådte i kraft den 1. april 2000. Det årlige miljøbidrag var fra ordningens start 90 kr., men er siden blevet ændret flere gange og er nu 84 kr. Se tidligere bidragssatser under E.A.7.18.5 Bidragets størrelse og beregning.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil