C.E.3.5.2.2.3 Underskud
Indhold
Dette afsnit beskriver regler om overførsel af underskud mellem ægtefællerne.
Personer omfattet af reglen
Reglen omfatter den længstlevende ægtefælle, når dødsboet er et selvstændigt skattesubjekt omfattet af DBSL (dødsboskatteloven) § 3. Den længstlevende ægtefælle og afdøde må ikke være separeret ved dødsfaldet.
Se afsnit C.E.3.5.1 Hvilke regler gælder for den længstlevende ægtefælle og en samlever, når dødsboet er omfattet af DBSL afsnit II? om reglerne, når afdøde og den længstlevende ægtefælle var separeret ved dødsfaldet.
Regel
Når afdøde eller dødsboet har underskud i skattepligtig indkomst for
- mellemperioden
- bobeskatningsperioden
kan den længstlevende ægtefælle ikke trække underskuddet fra i sin skattepligtige indkomst. Se DBSL (dødsboskatteloven) § 49, stk. 1.
Når den længstlevende ægtefælle har underskud i sin skattepligtige indkomst, kan dødsboet ikke trække underskuddet fra i sin skattepligtige indkomst for
- mellemperioden
- bobeskatningsperioden.
Se DBSL (dødsboskatteloven) § 49, stk. 2.
Bemærk
Der er ikke mulighed for at fremføre
- afdødes underskud fra tidligere år til den længstlevende ægtefælle for dødsåret eller senere eller
- den længstlevende ægtefælles underskud fra tidligere år til mellemperioden eller bobeskatningsperioden.
Det følger af de almindelige regler om, at fremførsel af underskud til ægtefællen er betinget af, at ægtefællerne er sambeskattet ved udgangen af det indkomstår, hvortil fremførsel sker. Se PSL (personskatteloven) § 13.
Se også
Se ABL (aktieavancebeskatningsloven) § 13 A, stk. 3 om tab på aktier optaget til handel på reguleret marked kun kan overføres eller fremføres til ægtefællen, når disse er sambeskattede.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil