A.C.3.2.1.11.5 Brud på forsegling og identitetsmærke, TDL § 78
Indhold
Dette afsnit beskriver gerningsindhold og strafferamme ved overtrædelse af toldlovens bestemmelser om forsegling mv. af varer.
Afsnittet indeholder:
- Regel
- Personer omfattet af reglen.
Regel
Den, der forsætligt eller groft uagtsomt bryder eller fjerner eller gør uvirksomt en forsegling eller et identitetsmærke,
- der er anbragt af told- og skatteforvaltningen i Danmark eller toldmyndigheden i et andet EU-land,
- der er anbragt af toldmyndigheden i et andet land i medfør af en mellemfolkelig aftale om internationale transporter af varer, som Danmark har tiltrådt,
- der efter bestemmelse af told- og skatteforvaltningen i Danmark eller toldmyndigheden i et andet EU-land er anbragt af andre end disse myndigheder,
- eller undlader at opfylde en pligt til at frembyde varer, der er under forsegling for told- og skatteforvaltningen.
straffes med bøde eller fængsel indtil 6 måneder.
Se TDL § 78.
Bemærk
TDL § 78, stk. 1, punkt 3, tager navnlig sigte på det lukke (særlige klæbestrimler med påtryk om, at emballagen ikke må åbnes i det danske toldområde), som fx provianteringsvirksomheder skal sætte om emballager med uberigtigede varer, der er bestemt til udførsel, eller det særlige plombelukke, som flyselskabet skal sætte på bokse med uberigtiget flyproviant.
Fuldbyrdelsestidspunkt
Når forseglingen eller et andet identitetsmærke brydes, fjernes eller gøres uvirksomt.
Personer omfattet af reglen
Ansvarssubjektet er alle, der handler i strid med reglerne om forsegling.
Subjektive betingelser for strafansvar
Ved handlingen skal der foreligge forsæt eller grov uagtsomhed i forhold til, at varerne er forseglet eller på anden måde særlig identificerede, og at dette er foretaget af en toldmyndighed.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil