Til forside TAX.DK - skat & afgift
Den Juridiske Vejledning 2020-1
<< >>

J.A.8.9.4 Særligt bidrag på Hestevæddeløb på danske baner

Krav til tilladelsesindehaverne

Tilladelsesindehaver skal betale et særligt bidrag på 8 procent af indskud på væddemål på hestevæddeløb der foregår i Danmark. Se SPILL § 43a, stk. 1.

Kravet gælder også for de indtægtsbegrænsede og omsætningsbegrænsede tilladelser.

Anmeldelsespligt

Personer og juridiske personer der er bidragspligtige skal indgive anmeldelse herom til Spillemyndigheden, jf. SPILL § 43a, stk. 4.

Kombinationsvæddemål, Væddemålsbørser og kompakte spil

Indgår en dansk hest i et kombinationsvæddemål, hvor der væddes om resultatet af flere begivenheder, skal det særlige bidrag betales af hele indsatsen. Se SPILL § 43a, stk.2.

For Væddemålsbørser gælder at der skal betales særlig bidrag af indsatsen fra begge sider af væddemålet.

Såfremt der spilles ”kompakte spil” som fx alle tripler af 5 begivenheder – er det kun de kombinationer, der faktisk indeholder væddemål på hestevæddeløb afholdt i Danmark, som er omfattet af bidragspligten.

”Cash out”

Hvis spilleren benytter sig af Cash Out inden (første) hestevæddeløb i Danmark i væddemålet er startet, skal der stadig betales særlig bidrag af indsatsen.

Betaling og regnskab

Det særlige bidrag opgøres kvartalsvis til Spillemyndigheden, hvortil bidraget også indbetales. Betalingen skal ske senest den 15. i første måned efter kvartalets udløb. Se SPILL § 43a, stk. 3.

Bidragspligtige tilladelsesindehavere skal føre et regnskab for hver kvartalsperiode, således det pligtige særlige bidrag fremgår heraf.

Regnskabsmaterialet skal indeholde daterede oplysninger om indskud foretaget af spillerne på spil der er omfattet af det særlige bidrag. Regnskabet skal føres i det almindelige forretningsregnskab. 

Tilladelsesindehaverne skal opfylde bogføringslovens krav uanset om de er bogføringspligtige eller ej, dog kan tilladelsesindehavere etableret i et andet EU- eller EØS-land vælge i stedet at følge bogføringskrav i etableringslandet.

Tilbagebetaling

Såfremt det særlige bidrag ikke bruges fuldt ud af hestesporten, får bidragsyderne deres bidrag delvist tilbage proportionalt med størrelsen af deres indbetalte bidrag for den relevante periode.

Data

Tilladelsesindehaver skal leve op til de enhver tid gældende dataleveringskrav fra Spillemyndigheden – hvilket pt. vil sige at alle væddemål hvorpå der skal betales særlig bidrag, skal angives i strukturerne

  • FastoddsspilDanskHest,
  • FastoddsspilBeXDkHest,
  • PuljespilDanskHest eller
  • HestDK.

 Bemærk

Datakravet gælder ikke for de indtægt- og omsætningsbegrænsede tilladelser.

 Krav til hestesporten

Indtægterne fra det særlige bidrag tildeles hestevæddeløbssporten med henblik på dækning af udgifter af fælles interesse for hestevæddeløbssporten og indehaverne af tilladelse til udbud af væddemål. Se SPILL § 43a, stk. 1, 2. pkt.

Udgifter af fælles interesse kan fx være

  • løbspræmier,
  • organisationsudgifter,
  • udgifter til transmission af hestevæddeløb til diverse medier,
  • dopingbekæmpelse,
  • bekæmpelse af aftalt spil (matchfixing),
  • drift af hestevæddeløbsbanerne,
  • udbygning og forbedring af infrastruktureren på banerne, eller
  • uddannelse af trænere mm.

Det er en forudsætning at disse udgifter har direkte forbindelse til hestevæddeløb afholdt i Danmark, og hvorpå der kan udbydes væddemål.

Det særlige bidrag kan ikke bruges til at dække udgifter der allerede er dækket fra anden side fx til ”at betale” præmier der allerede er sponsorerede.

Det særlige bidrag skal bruges i det kalenderår de modtages, dog således at op til 20 procent løbende kan overføres til efterfølgende år – men kun inden for en fast 5-årig periode.  Det vil sige. at der kan overføres 20% fra hver af de første 4-år i en periode til det 5. år, hvorefter det hele så skal bruges (eller tilbagebetales). Desuden tilbagebetales hvert år uforbrugt særligt bidrag der ligger udover de 20 procent der kan overføres.

Regnskab

Hestevæddeløbssporten skal føre et årligt regnskab for opgørelsen af udgifter af fælles interesse, hvor der er anvendt det særlige bidrag eller udlodningsmidler, samt af indtægter fra det særlige bidrag, udlodningsmidler og andre indtægter. Hestevæddeløbssporten skal hvert år senest den 31. maj sende regnskabet samt en redegørelse for anvendelsen af det særlige bidrag og udlodningsmidler for det foregående år med en revisionserklæring fra en statsautoriseret revisor til Spillemyndigheden.

Hestevæddeløbssporten skal årligt offentliggøre en aktivitetsplan på deres hjemmeside, hvoraf en fordeling af indtægterne fra det særlige bidrag og udlodningsmidlerne samt tiltag i forhold til anti-doping, match-fixing og ungdomsarbejde m.v. fremgår.

 

Ud- og tilbagebetaling

Spillemyndigheden udbetaler det særlige bidrag til hestesporten kvartalsvist. Se SPILL § 43b

Spillemyndigheden kan beslutte at der skal ske helt eller delvis tilbagebetaling af det særlige bidrag, hvis

  • betingelserne for støtten ikke er opfyldt,
  • der er er givet urigtige eller vildledende oplysninger,
  • der er fortiet oplysninger, eller
  •  hvis forudsætningerne for anvendelsen af det særlige bidrag falder bort eller ændres væsentligt.

 

 

 

Kilde: Ligningsvejledningen/Den Juridiske Vejledning

Læs også:
BEREGNER
Med Skatteberegning 2021, kan du beregne skatten for indkomståret 2021. Da skatteberegneren har form af et Excel-regneark, er det muligt at gemme de indtastede oplysninger på din egen computer. Skal du beregne skatten for indkomståret 2020, skal du i stedet benytte Skatteberegning 2020.
,, Advokat Tommy V. Christiansen har gjort gældende, at der på intet tidspunkt rejses kritik af klienten, og at klienten selv må tage stilling til, hvorvidt der er grundlag for en reaktion og i givet fald må anlægge en injuriesag.
En lejeindtægt fra udlejning af et værelse til beboelse vil i mange tilfælde være skattefri. Det gælder, uanset om du selv ejer din bolig eller er lejer.
,, I de løbet af de nævnte tre år har Østre Landsret afsagt i alt 162 domme i skattesager. I disse har den skattepligtige fået helt eller delvis medhold i 19 af sagerne. Det svarer til, at de skattepligtige har tabt 88% af sagerne.

I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Skattemyndighedernes opgave er at forvalte den lovgivning, som gælder på skatteområdet. Ved varetagelsen af denne opgave skal myndighederne opretholde borgernes tillid til, at myndighederne holder sig til lovgrundlaget. Den opretholdes ikke, hvis myndighederne giver skatteyderen en opfattelse af, at en lovbunden afgørelse - f.eks. en skatteansættelse - er genstand for forhandling med SKAT.
SKAT er pr. 1. juli 2018 blevet splittet op i 7 styrelser: Skattestyrelsen, Toldstyrelsen, Vurderingsstyrelsen, Gældsstyrelsen, Motorstyrelsen, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen samt Administrations- og Servicestyrelsen.
,, Udlejes et sommerhus, som også benyttes privat, vil lejeindtægten ofte være skattefri. I visse tilfælde vil en del af lejen dog skulle beskattes.
,, Selvstændige, der driver deres virksomhed som et ApS eller et A/S, vil således igen kunne få omkostningsgodtgørelse, når en afgørelse fra SKAT indbringes for Landsskatteretten eller de almindelige domstole.
Kommuneskatte­procenterne bliver lagt til grund ved skatteberegningen for indkomståret 2021. Afgørende er, i hvilken kommune man havde bopæl den 5. september 2020.

,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.

Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013

Skatteberegnere
Skattesager
Befordring
Rejse
Erhvervsmæssige udgifter
Personalegoder
Lønmodtagere
Virksomheder
Ægteskab og samliv
Børn
Studerende
Bolig og fast ejendom
Motor
Pension
Aktier, obligationer og fordringer
Gaver, legater og gevinster
Arv og succession
Arbejde i udlandet
Flytning til og fra Danmark
Told og afgift
! Materialet på TAX.DK har alene til formål at informere generelt om udvalgte retsregler. Har du behov for at træffe beslutning om, hvorvidt - og i givet fald hvordan - du skal handle i et konkret tilfælde, bør du altid søge bistand hos en skatterådgiver eller anmode om et bindende svar fra SKAT.