G.A.3.1.2.4.6 Modregning i overskydende lønindeholdte beløb
Indhold
Dette afsnit beskriver, hvordan RIM forholder sig til et overskydende lønindeholdt beløb.
Afsnittet indeholder:
- Modregning i overskydende beløb
- Beløb modtaget i forbindelse med en indsats
Modregning i overskydende beløb
RIM opgør de indeholdte beløb og sender dem til Det Fælles Lønindeholdelsesregister. Overskydende beløb, der er lønindeholdt i forbindelse med indfrielsen af fordringen (slutafregningen), kan anvendes til modregning i andre restancer, for hvilke der kunne være truffet afgørelse om lønindeholdelse. Se gældsinddrivelseslovens § 10, stk. 7.
Resterende beløb, som ikke kan modregnes efter gældsinddrivelseslovens § 10, stk. 7, udbetales til skyldneren.
Beløb modtaget i forbindelse med en indsats
Ved lov nr. 285 af 29. marts 2017 er der med virkning fra den 1. april 2017 indført regler, der medfører, at når RIM modtager et beløb i forbindelse med en inddrivelsesindsats, skal beløbet først dække de krav, der er omfattet af indsatsen på det tidspunkt, hvor RIM anvender beløbet. Er der herefter et overskydende beløb, kan dette (efter FIFO-princippet) gå til dækning af andre krav, der vil kunne inddrives med samme type indsats. Se gældsinddrivelseslovens § 4, stk. 3, som senest ændret ved lov nr. 285 af 29. marts 2017. Dækning af andre krav, der ville kunne inddrives med samme type indsats, sker uden afgivelse af modregningsmeddelelse til skyldner. Dækningen sker efter dækningsrækkefølgen i gældsinddrivelseslovens § 4, stk. 1 og 2, som senest ændret ved lov nr. 1574 af 27. december 2019
Bestemmelsen gælder ikke beløb modtaget som følge af udlæg, men gælder alle andre indsatser, herunder afdragsordning, lønindeholdelse eller erindringsskrivelse.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil