F.A.20.7.8.2 Anvendelse af CIM-fragtbrev
Ved transport af varer med jernbane under den forenklede procedure anvendes et jernbanefragtbrev, kaldet CIM, som forsendelsesangivelse. CIM-fragtbrevet kan anvendes både som T-1, T-2 eller T-2F forsendelse. Indtil videre er det kun DB Schenker Rail Scandinavia A/S, der kan anvende CIM-fragtbrevet og dermed den forenklede procedure i Danmark. Ved varetransport med jernbane, hvor den forenklede procedure ikke anvendes, er det den almindelige forsendelsesangivelse, der skal bruges.
Reglerne i GF art. 304, stk. 6 om afgivelse af grænseovergangsattest gælder ikke for gods, der transporteres med jernbane.
Som den ansvarlige for proceduren under den forenklede procedure anses, jf. DFO art. 31:
- Den person, som er ansvarlig for den papirbaserede EU-forsendelsesprocedure for varer, der transporteres med jernbane, er en af følgende:
- en godkendt jernbanevirksomhed, som er etableret i en medlemsstat, og som accepterer at transportere varer på grundlag af et CIM-fragtbrev gældende som en forsendelsesangivelse til anvendelse af den papirbaserede EU-forsendelsesprocedure for varer, der transporteres med jernbane, og som udfylder rubrik 58b i CIM-fragtbrevet ved at afkrydse feltet med "ja" og indsætte UIC-koden herfor, eller
- hvis transporten påbegyndes uden for Unionens toldområde og varerne føres ind i dette toldområde: enhver anden godkendt jernbanevirksomhed, som er etableret i en medlemsstat, og på hvis vegne rubrik 58b er blevet udfyldt af en jernbanevirksomhed fra et tredjeland.
- Den person, som er ansvarlig for denne procedure, er dermed også ansvarlig for den implicitte erklæring om, at de på hinanden følgende eller supplerende jernbanevirksomheder, der er involveret i anvendelsen af den papirbaserede EU-forsendelse, også opfylder kravene i den papirbaserede EU-forsendelsesprocedure for varer, der transporteres med jernbane.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil