F.A.20.7.2.1 Betingelser for at få tilladelse
Tilladelse til brug af de forenklede procedurer gives kun til virksomheder eller personer, der
- er etableret i EU (hvis tilladelsen drejer sig om samlet sikkerhedsstillelse, skal virksomheden eller personen dog være etableret i det EU-land, hvor sikkerheden gives)
- regelmæssigt benytter proceduren for EU-forsendelse, dvs. regelmæssigt afsender eller modtager varer, og
- ansøgeren skal opfylde kriterierne i EUTK art. 39, stk. 1, litra a, b og d
- ikke har begået alvorlige eller gentagne lovovertrædelser af told- og skattelovgivningen, herunder idømte alvorlige strafbare handlinger i tilknytning til ansøgerens økonomiske virksomhed
- ansøgeren skal have en høj grad af kontrol over sin virksomhed og over varestrømmen, således at det nemt og hurtigt er tilgængeligt at foretage kontrol
- have praktisk kompetence eller tilsvarende professionelle kvalifikationer, som har direkte tilknytning til den pågældende aktivitet
En ansøgning om benyttelse af de forenklede procedurer skal være skriftlig, dateret og underskrevet. Ansøgningen skal derudover indeholde alle de nødvendige oplysninger for at sikre, at vilkårene for den enkelte type af forenklinger kan overholdes.
I tilladelsen fastsættes betingelserne for anvendelse af de forenklede procedurer samt gældende kontrol og regnskabsregler.
Virksomheden skal underrette Toldstyrelsen om alle de forhold, der opstår efter tilladelsen er givet og som kan påvirke indholdet af tilladelsen.
De generelle betingelser for at få tilladelse til de forenklede ordninger står i DF art. 191-200.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil