E.A.6.4.5 Hjemmel til at søge dækning for afgiften
Indhold
Afsnittet beskriver Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings hjemmel til at søge dækningen for arbejdsskadeafgiften hos de sikringspligtige arbejdsgivere og de frivilligt sikrede.
Afsnittet indeholder:
- Hjemmel til at søge dækning for arbejdsskadeafgiften
- Krav ved forhøjelse af bidragene til erhvervssygdomssikringen
Hjemmel til at søge dækning for arbejdsskadeafgiften
Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har hjemmel til at søge dækning for afgiften hos de sikringspligtige arbejdsgivere og de frivilligt sikrede via en forhøjelse af bidraget til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring , jf. ABSAL § 8, stk. 1.
Krav ved forhøjelse af bidragene til erhvervssygdomssikringen
Ved forhøjelsen af bidragene skal Arbejdsmarkedets Erhvervssikring fastsættes forhøjelsen for hver af de sikringspligtige arbejdsgivere og de frivilligt sikrede ud fra branchetilhørsforhold, antallet af fuldtidsansatte og den del af afgiften, som kan henføres til den brancheundergruppe, som de sikringspligtige arbejdsgivere eller frivilligt sikrede er indplaceret i. Forhøjelsen af bidraget skal herefter korrigeres i forhold til beregnede afgiftsgrundlag i brancheundergruppen "Uoplyst", jf. nærmere nedenfor.
Når der søges dækning for afgiften hos sikringspligtige arbejdsgivere og frivilligt sikrede i brancheundergruppen "Uoplyst", skal Arbejdsmarkedets Erhvervssikring fastsætte forhøjelsen af bidraget med udgangspunkt i et gennemsnit af grundlaget pr. fuldtidsansat i de øvrige brancheundergrupper.
Da gennemsnitsberegningen til brug for branchegruppen "Uoplyst" ikke må resultere i, at der samlet set søges dækning for et højere beløb end den arbejdsskadeafgift, som Arbejdsmarkedets Erhvervssikring skal indbetale til Skatteforvaltningen, er der i bemærkningerne til lovforslaget indsat en særlig formel, hvorefter forhøjelsen af bidraget i de øvrige branchegrupper korrigeres i forhold til det beregnede afgiftsgrundlag i brancheundergruppen "Uoplyst".
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil