C.B.1.6 Gevinst og tab på fordringer og gæld vedrørende ikke indbetalt selskabskapital - KGL § 24 A
Indhold
Dette afsnit beskriver reglen i KGL (kursgevinstloven) § 24 A hvorefter gevinst og tab på fordringer og gæld vedrørende ikke indbetalt selskabskapital ikke skal medregnes ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst.
Afsnittet indeholder:
- Regel
- Reglens indhold
- Ikrafttrædelse.
Regel
Gevinst og tab på fordring og gæld vedrørende ikke indbetalt selskabskapital, skal ikke medregnes ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst. Se KGL (kursgevinstloven) § 24 A.
Reglens indhold
Efter selskabslovens § 33 er der mulighed for, at en del af indbetalingen af selskabskapitalen kan udskydes.
Hermed stifter
- selskabet en fordring på kapitalejeren svarende til den ikke indbetalte kapital. Hvis selskabet ikke kan inddrive den indkaldte kapital hos kapitalejeren og derfor nedskriver fordringen, vil selskabet være nødsaget til at nedsætte kapitalen. Efter de almindelige regler i kursgevinstloven ville selskabets tab på fordring på kapitalejeren være fradragsberettiget efter KGL (kursgevinstloven) § 3 (udenfor koncernforhold). KGL (kursgevinstloven) § 24 A bestemmerimidlertid, at et sådant tab er selskabets indkomstopgørelsen uvedkommende.
- kapitalejeren en gæld svarende til den ikke indbetalte kapital. Gevinst på kapitalejerens gæld til selskabet vedrørende ikke indbetalt selskabskapital skal ikke medregnes ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst. Der er således symmetri i beskatningen.
Bemærk
- der ikke sker underskudsbegrænsning efter SEL § 12 A, når gælden vedrørende ikke indbetalt selskabskapital nedskrives. Se afsnit C.D.2.4.5.1 Underskudsfremførsel
- anskaffelsessummen nedsættes på de aktier, hvor kapitalen ikke er fuldt indbetalt, hvis selskabet nedskriver fordringen på kapitalejeren. Se afsnit C.B.2.9.2 Ikke indbetalt selskabskapital.
Ikrafttrædelse
KGL (kursgevinstloven) § 24 A har virkning fra den 1. marts 2011.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil