G.A.3.1.6.4 Eftergivelse af bøder, offerbidrag, konfiskationsbeløb og sagsomkostninger
Indhold
Dette afsnit handler om eftergivelse af gæld til det offentlige der stammer fra bøder, offerbidrag, konfiskationsbeløb og sagsomkostninger, mv.
Afsnittet indeholder:
- Regel
- Ansøgning
Regel
Inddrivelsesbekendtgørelsens § 35, stk. 1 indeholder en særregel om eftergivelse af idømte, vedtagne eller pålagte bøder, offerbidrag, konfiskationsbeløb og sagsomkostninger som det efter lovgivningen påhviler politiet at opkræve, og idømte og vedtagne bøder, konfiskationsbeløb, sagsomkostninger mv. som overtages til fuldbyrdelse i Danmark efter bestemmelser i
- kriminallov for Grønland
- lov om samarbejde med Finland, Island, Norge og Sverige angående fuldbyrdelse af straf og
- lov om fuldbyrdelse af visse strafferetlige afgørelser i Den Europæiske Union.
Inddrivelsesbekendtgørelsens § 35, stk. 1 gælder både for fysiske og juridiske personer.
RIM kan træffe afgørelse om eftergivelse af offerbidrag, sagsomkostninger samt bøde- og konfiskationsbeløb. RIM kan dog ikke eftergive tvangsbøder. Se Inddrivelsesbekendtgørelsens § 35, stk. 1.
Ansøgning
Ansøgningen om eftergivelse skal indgives til RIM. Se Inddrivelsesbekendtgørelsens § 35, stk. 1. Hvis skyldneren sidder i fængsel eller forvaring i et fængsel eller arresthus, skal ansøgningen om eftergivelse dog indgives til fængslet eller arresthuset. På samme måde skal ansøgningen om eftergivelse indgives til den institution, hvorfra den dømte er udstationeret, eller til skyldnerens moderinstitution, hvis skyldneren er udstationeret til eller anbragt i en af kriminalforsorgens pensioner eller en institution mv. uden for kriminalforsorgen. Se Inddrivelsesbekendtgørelsens § 35, stk. 2.
Institutionens leder eller den, der bemyndiges dertil, afgiver indstilling til RIM om, hvorvidt der bør ske eftergivelse. Se Inddrivelsesbekendtgørelsens § 35, stk. 3.
>For nærmere information om betingelserne for at få eftergivelse af gæld til det offentlige, se G.A.3.1.6 Eftergivelse og tilhørende underafsnit.<
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil