F.A.31.17 VAB P, Tekstilvarer
Indhold
Afsnittet beskriver vareområdet og ressortmyndighedens lovgrundlag på området for tekstilvarer.
Afsnittet indeholder:
- Formål og lovgrundlag
- Ressortmyndighed
- Import af tekstilvarer
- Vareområder med eventuelle restriktioner ved import
- Økonomisk passiv forædling.
Formål og lovgrundlag
Denne varebestemmelse vedrører alene import. Se dog også afsnittet nedenfor om Økonomisk passiv forædling.
Importen af tekstil og beklædning til EU kan foretages uden begrænsninger. Dog opretholder EU importbegrænsninger på importen fra Nordkorea.
For området for tekstilvarer gælder disse forordninger:
- Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 2015/936 af 9. juni 2015 om den fælles ordning for indførsel af tekstilvarer fra en række tredjelande, som ikke er omfattet af bilaterale aftaler, protokoller eller andre arrangementer eller af andre specifikke EU-regler for indførsel
- Kommissionens forordning (EF) nr. 209/2005 af 7. februar 2005 om opstilling af en liste over tekstilvarer, for hvilke der ikke kræves noget oprindelsesbevis, når de overgår til fri omsætning i EU.
- Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) nr. 2016/2148 af 7. december 2016 om fastsættelse af regler for forvaltning og fordeling af tekstilkontingenter, der er fastsat for 2017 i medfør af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2015/936.
- Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2017/354 af 15. februar 2017 om ændring af forordning (EU) 2015/936 om den fælles ordning for indførsel af tekstilvarer fra en række tredjelande, som ikke er omfattet af bilaterale aftaler, protokoller eller andre arrangementer eller af andre specifikke EU-regler for indførsel.
Ressortmyndighed
Ressortmyndighed for denne varebestemmelse er Erhvervsstyrelsen.
Import af tekstilvarer fra Nordkorea
På grund af EU's skærpede sanktioner med Nordkorea, er det nu helt forbudt direkte og indirekte at købe, indføre eller overføre tekstiler fra Nordkorea, uanset om de har oprindelse i Nordkorea, jf. Rådets forordning nr. (EU) 2017/1509 af 30. august 2017, særligt artikel 16h og bilag XIf.
Økonomisk passiv forædling
Ordningen for økonomisk passiv forædling er en handelspolitisk ordning. Ordningen tillader visse produktionsvirksomheder i EU at indføre visse tekstilvarer og beklædningsgenstande under særligt aftalte kvoter. Indførslen er dog betinget af, at færdigvaren er fremstillet på grundlag af råvarer med oprindelse i EU.
For at kunne anvende ordningen er det en betingelse, at der - før den første udførsel af råvarer - er ansøgt om forhåndsbevilling hos Erhvervsstyrelsen, og at Erhvervsstyrelsen har udstedt bevilling.
Ved enhver midlertidig udførsel eller genindførsel, skal der ske en særlig angivelse med oplysning om, at varerne er omfattet af ordningen for økonomisk passiv forædling. Se afsnit F.A.34 GL FA 10 Udfyldelse af toldangivelsen om fortoldningsangivelsen og afsnit F.A.27 Varer der føres ud af Unionen om udførsel.
For at opnå en eventuel toldlempelse ved genindførslen, skal der ligge en gyldig bevilling til passiv forædling. Se afsnit F.A.26 Passiv forædling om passiv forædling. Erhvervsstyrelsens forhåndsbevilling giver ikke i sig selv ret til genindførsel af forædlingsprodukterne mod hel eller delvis toldlempelse.
Lovgrundlag
- Rådets forordning (EF) nr. 3036/94 af 8. december 1994 om indførsel af en procedure for økonomisk passiv forædling for visse tekstilvarer og beklædningsgenstande, der genindføres til Fællesskabet efter bearbejdning i visse tredjelande.
- Kommissionens forordning (EF) nr. 3017/95 af 20. december 1995 om fastlæggelse af gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 3036/94 om indførelse af en procedure for økonomisk passiv forædling for visse tekstilvarer og beklædningsgenstande, der genindføres til Fællesskabet efter bearbejdning i visse tredjelande.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil