F.A.24.6.5 Afslutningsopgørelse
Der skal indgives en afslutningsopgørelse til toldmyndigheden senest 30 dage efter, at fristen for afslutning af proceduren er udløbet.
Afslutningsopgørelsen skal indeholde oplysninger om, hvilke varer der er henført under proceduren samt anvendelsen af disse varer. Afslutningsopgørelsen skal gøre det muligt for toldmyndighederne at kontrollere, at samtlige varer, der er henført under proceduren, er blevet afsluttet korrekt inden for fristen.
På anmodning fra bevillingshaver kan toldmyndigheden forlænge fristen for at indgive afslutningsopgørelsen. Fristen kan dog ikke overstige i alt 60 dage.
Forlængelsen af fristen på op til 60 dage kan i særlige tilfælde gives også selvom den oprindelige frist for indlevering af afslutningsopgørelsen er udløbet. Bevillingshaver skal i givet fald i anmodningen oplyse, hvilke omstændigheder i sagen, der udgør et særligt tilfælde, der kan berettige en forlængelse efter udløbet af den oprindelige frist.
Det tilsynsførende toldsted kan, uanset at det i bevillingen er fastsat, at der skal indgives en afslutningsopgørelse, se bort fra dette krav, hvis toldstedet finder forelæggelsen unødvendig.
Se DF artikel 175, stk. 1 og 2.
Bemærk
Bevillingshavere, der anvender en bevilling udstedt i henhold til bestemmelserne i den toldkodeks, der var gældende før 1. maj 2016, er forpligtet til at indgive afslutningsopgørelser for varer, der anvendes til det særlige anvendelsesformål fra den 1. maj 2016. Dette gælder uanset om varerne er henført under proceduren før eller efter den 1. maj 2016. Se DF artikel 254.
Se også
Se også afsnit F.A.19.4 Afslutning af en særlig procedure Afslutning af en særlig procedure for de generelle krav til en afslutningsopgørelse.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil