F.A.23 Midlertidig import
Indhold
Proceduren for midlertidig import er en særlig procedure, der gør det muligt at importere ikke-EU-varer til midlertidig anvendelse i EU's toldområde med fuldstændig eller delvis toldfritagelse forudsat, at varerne reeksporteres efter anvendelsen. Se EUTK artikel 250.
Anvendelse af proceduren for midlertidig import forudsætter, at der er udstedt en bevilling til formålet.
Afsnittet indeholder:
- Formål og lovgrundlag (F.A.23.1 Formål og lovgrundlag)
- Fælles bestemmelser for at benytte proceduren (F.A.23.2 Fælles bestemmelser for at benytte proceduren)
- Fuldstændig toldfritagelse ved midlertidig import (F.A.23.3)
- Delvis toldfritagelse ved midlertidig import (F.A.23.4)
- Bevilling til proceduren for midlertidig import (F.A.23.5 Bevilling til proceduren for midlertidig import)
- Forpligtelser i forbindelse med en bevilling (F.A.23.6 Forpligtelser i forbindelse med en bevilling).
Se også
De fælles bestemmelser for de særlige procedurer fremgår af afsnit F.A.19 Almindelige bestemmelser for særlige procedurer Almindelige bestemmelser for særlige procedurer.
Overgangsbestemmelser
Hvis varer er henført under proceduren for midlertidig import inden den 1. maj 2016, og proceduren endnu ikke er afsluttet, skal proceduren afsluttes i overensstemmelse med de bestemmelser om midlertidig indførsel, som fremgår af toldkodeksen, forordning (EØF) nr. 2913/92, og gennemførelsesbestemmelserne hertil, forordning (EØF) nr. 2454/93. Se GF artikel 349.
Dette gælder bl.a. ved en forlængelse af fristen for varernes forbliven i EU, opkrævning af eventuelle told og afgifter, hvis varerne overgår til fri omsætning i EU, og transport af varerne internt i EU's toldområde. Der henvises til F.A.19 Midlertidig Indførsel i Den juridiske vejledning 2016-1.
Vedrørende gyldigheden af bevillinger til midlertidig indførsel, der er udstedt før 1. maj 2016, henvises til afsnit F.A.19 Almindelige bestemmelser for særlige procedurer Almindelige bestemmelser for særlige procedurer.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil