F.A.21 Toldoplag og andre oplagstyper
Toldoplagsproceduren er en særlig procedure, hvor told og afgifter samt i visse tilfælde eventuelle handelspolitiske foranstaltninger suspenderes i den periode, hvor ikke-EU-varer oplagres på et godkendt toldoplag i EU's toldområde. Proceduren afsluttes, når varerne enten reeksporteres til lande uden for EU's toldområde eller overgår til en anden godkendt toldprocedure (fx fri omsætning) i EU.
Der kræves ikke bevilling for at kunne toldangive ikke-EU-varer til oplæggelse på et toldoplag. Derimod kræver det bevilling fra toldmyndighederne for at kunne drive en lagerfacilitet som et toldoplag.
Indhold
Afsnittet indeholder:
- Formål og lovgrundlag (F.A.21.1 Formål og lovgrundlag)
- Toldoplagstyper (F.A.21.2 Toldoplagstyper)
- Bevilling til at drive toldoplag (F.A.21.3 Bevilling til at drive et toldoplag)
- Aktiviteter på et toldoplag (F.A.21.4 Aktiviteter på et toldoplag)
- Varebevægelser (F.A.21.5 Varebevægelser)
- Forpligtelser ved varers opbevaring på toldoplag (F.A.21.6 Forpligtelser ved varers opbevaring på toldoplag)
- Andre oplagstyper (F.A.21.7 Andre oplagstyper)
- Oversigt over domme, kendelser, afgørelser, SKM-meddelelser mv. (F.A.21.8 Oversigt over domme, kendelser, afgørelser, SKM-meddelelser mv.)
Bemærk
Med vedtagelsen af EUTK er de hidtidige anvendte typer af toldoplag ændret. Fremover skelnes der mellem tre typer af offentligt toldoplag og et privat toldoplag. Se nedenfor under afsnit F.A.21.2 Toldoplagstyper.
De hidtidigt anvendte toldoplagstyper ændres til følgende typer:
Toldkodeks 2913/92 |
EU-toldkodeksen 952/2013 |
Offentligt toldoplag type A |
Offentligt toldoplag type I |
Offentligt toldoplag type B |
Offentligt toldoplag type II |
Privat toldoplag type C Privat toldoplag type E |
Privat toldoplag |
Privat toldoplag type D |
Eksisterer ikke som selvstændig type fra 1. maj 2016. |
Dette betyder bl.a., at der ikke længere kan udstedes bevilling til drift af privat toldoplag af type D og E. I stedet kan fx en bevilling til privat toldoplag kombineres med en bevilling til indskrivning i regnskabet. Se afsnit F.A.16.1.7.3 Indskrivning i klarerens regnskaber for nærmere information om at toldangive en vare ved indskrivning i regnskabet.
Se også
Se også afsnit F.A.19 Almindelige bestemmelser for særlige procedurer Almindelige bestemmelser for særlige procedurer for en gennemgang af de generelle bestemmelser, der gælder for alle særlige procedurer.
Overgangsbestemmelser
Hvis varer inden den 1. maj 2016 er henført under toldoplagsproceduren og oplagt på følgende toldoplagstyper:
-
Toldoplag af type A, B, C, E eller F,
skal proceduren for de pågældende varer afsluttes i overensstemmelse med de bestemmelser, der fremgår af EUTK, DF og GF.
Hvis varer inden den 1. maj 2016 er henført under toldoplagsproceduren ved oplæggelse på et toldoplag af type D, skal proceduren afsluttes i overensstemmelse med de relevante bestemmelser i forordning (EØF) nr. 2913/92 og forordning (EØF) nr. 2454/93. Der henvises til afsnit F.A.16 Henførsel af varer under en toldprocedure Toldoplag i Den juridiske vejledning 2016-1.
Hvis der fortsat er oplagt varer på et toldoplag af type D efter den 1. maj 2019, skal proceduren for disse afsluttes i overensstemmelse med bestemmelserne i EUTK, DF og GF.
Se GF artikel 349.
Vedrørende gyldigheden af bevillinger til at drive toldoplag, som er udstedt før den 1. maj 2016, henvises til afsnit F.A.19 Almindelige bestemmelser for særlige procedurer.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil