Til forside TAX.DK - skat & afgift
Den Juridiske Vejledning 2019-1
<< >>

F.A.10.7.2 Dokumentation af toldværdien

Importøren skal kunne dokumentere den angivne toldværdi. Importøren skal således afgive alle nødvendige oplysninger og dokumenter. Anvendes transaktionsværdien, skal en genpart eller kopi af handelsfakturaen være til stede hos importøren eller dennes repræsentant eller vedlægges enhedsdokumentet hvis nødproceduren anvendes. Til bekræftelse af omkostningselementer og handelsvilkår kan de danske toldmyndigheder kræve, at der fremlægges andre dokumenter, fx transportdokumenter eller handelsaftaler.

Virksomhederne skal have den nødvendige dokumentation til rådighed, der er relevant for den toldprocedure, som varerne angives til. Se EUTK artikel 162 og 163 samt GF artikel 145.

Foreligger de nødvendige dokumenter til bekræftelse af varernes værdi eller oprindelse ikke på fortoldningstidspunktet, eller indeholder dokumenterne ikke de nødvendige oplysninger, kan der efter anmodning i fortoldningsangivelsen indrømmes varemodtageren en frist på en kalendermåned fra antagelsen af angivelsen til at tilvejebringe de nævnte dokumenter eller til at berigtige disse. Efter anmodning kan told- og skattemyndighederne forlænge denne frist for så vidt angår dokumenter til bekræftelse af toldværdien. Se TBKG § 41.

Se også EUTK artikel 15. Se også afsnit A.B.7 Told.

Der gælder nøjagtigt de samme krav til dokumentation, når en importør anvender forenklede fremgangsmåder, fx når en importør har tilladelse til at anvende hjemstedsordningen. I sådanne tilfælde er hovedreglen, at dokumentationen ikke afgives til de danske toldmyndigheder, men arkiveres hos importøren. Dokumentationsmaterialet kan herefter indsendes eller forevises, hvis de danske toldmyndigheder anmoder herom eller foretager kontrol.

Fakturaen

Kun den rigtige handelsfaktura kan accepteres, når transaktionsværdien anvendes, dvs. den faktura, som faktisk er grundlag for betalingen for varerne.

Se GF artikel 145.

Hvis fakturaen er udstedt til en person, der er bosat i et andet EU-land, skal den afgives i to eksemplarer. Det ene eksemplar afstemples af de danske toldmyndigheder og leveres tilbage til importøren, så det kan sendes til den person, som fakturaen er udstedt til. Denne regel skal kun anvendes ved brugen af "nødproceduren", det vil sige når papirudgaven anvendes.

Importøren skal sørge for, at fakturaen oversættes, hvis de danske toldmyndigheder kræver det.

Fakturaen skal som hovedregel indeholde:

  • Sælgerens navn og adresse.
  • Køberens navn og adresse.
  • Sted og dato for fakturaens udfærdigelse.
  • Kollienes antal, art, mærker og numre.
  • En nøjagtig specifikation af sendingens indhold, herunder oplysning om vareart (design, kvalitet, artikelnummer el. lign.) og nettomængden for hver vareart (stykantal, masse eller mål efter branchemæssig sædvane).
  • Specificeret prisangivelse for hver prisenhed.
  • Alle øvrige betingelser vedrørende betaling, salg eller overtagelse samt levering, herunder oplysning om indrømmede rabatter eller prisnedsættelser med angivelse af disses karakter.

Hvis der mangler oplysninger om rabatter eller prisreduktioner, der forud er fratrukket i fakturabeløbet, eller om fakturerede rabatters karakter, skal importøren supplere fakturaen med sådanne oplysninger. Se afsnit F.A.10.2.1.3 Rabatter.

Kredit- og debetnotaer

Hvis en leverandør korrigerer en fakturapris, kan den korrigerede pris accepteres som toldværdi, forudsat at det er den pris, der faktisk er betalt eller skal betales. Svarer fakturaen ikke til den indgåede aftale, må importøren som dokumentation for korrektionen fremlægge kredit- eller debetnota.

Kreditnotaer skal utvetydigt referere til den pågældende faktura ved henvisning til fakturanummer, fakturadato og varespecifikation. Dette gælder fx i tilfælde, hvor fakturaprisen korrigeres for prisnedsættelser, der modsvarer fejl eller mangler ved varerne eller varesendingen, eller for regnefejl eller fradragsberettigede rabatter.

Fragtbreve mv.

Til bekræftelse af transportomkostningerne skal importøren ved fortoldningen fremlægge dokumentation i form af fragtbrev, konnossement eller lignende. Fotokopier kan antages.

Ønsker importøren fradrag for transportomkostninger efter indførslen til EU's toldområde, og kendes de samlede transportomkostninger ikke, kan de sædvanlige omkostninger til en sådan transport trækkes fra. Hvis de danske toldmyndigheder kræver det, skal importøren fremlægge den tarif, der henvises til.

Kilde: Ligningsvejledningen/Den Juridiske Vejledning

Læs også:
BEREGNER
Med Skatteberegning 2021, kan du beregne skatten for indkomståret 2021. Da skatteberegneren har form af et Excel-regneark, er det muligt at gemme de indtastede oplysninger på din egen computer. Skal du beregne skatten for indkomståret 2020, skal du i stedet benytte Skatteberegning 2020.
,, Advokat Tommy V. Christiansen har gjort gældende, at der på intet tidspunkt rejses kritik af klienten, og at klienten selv må tage stilling til, hvorvidt der er grundlag for en reaktion og i givet fald må anlægge en injuriesag.
En lejeindtægt fra udlejning af et værelse til beboelse vil i mange tilfælde være skattefri. Det gælder, uanset om du selv ejer din bolig eller er lejer.
,, I de løbet af de nævnte tre år har Østre Landsret afsagt i alt 162 domme i skattesager. I disse har den skattepligtige fået helt eller delvis medhold i 19 af sagerne. Det svarer til, at de skattepligtige har tabt 88% af sagerne.

I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Skattemyndighedernes opgave er at forvalte den lovgivning, som gælder på skatteområdet. Ved varetagelsen af denne opgave skal myndighederne opretholde borgernes tillid til, at myndighederne holder sig til lovgrundlaget. Den opretholdes ikke, hvis myndighederne giver skatteyderen en opfattelse af, at en lovbunden afgørelse - f.eks. en skatteansættelse - er genstand for forhandling med SKAT.
SKAT er pr. 1. juli 2018 blevet splittet op i 7 styrelser: Skattestyrelsen, Toldstyrelsen, Vurderingsstyrelsen, Gældsstyrelsen, Motorstyrelsen, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen samt Administrations- og Servicestyrelsen.
,, Udlejes et sommerhus, som også benyttes privat, vil lejeindtægten ofte være skattefri. I visse tilfælde vil en del af lejen dog skulle beskattes.
,, Selvstændige, der driver deres virksomhed som et ApS eller et A/S, vil således igen kunne få omkostningsgodtgørelse, når en afgørelse fra SKAT indbringes for Landsskatteretten eller de almindelige domstole.
Kommuneskatte­procenterne bliver lagt til grund ved skatteberegningen for indkomståret 2021. Afgørende er, i hvilken kommune man havde bopæl den 5. september 2020.

,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.

Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013

Skatteberegnere
Skattesager
Befordring
Rejse
Erhvervsmæssige udgifter
Personalegoder
Lønmodtagere
Virksomheder
Ægteskab og samliv
Børn
Studerende
Bolig og fast ejendom
Motor
Pension
Aktier, obligationer og fordringer
Gaver, legater og gevinster
Arv og succession
Arbejde i udlandet
Flytning til og fra Danmark
Told og afgift
! Materialet på TAX.DK har alene til formål at informere generelt om udvalgte retsregler. Har du behov for at træffe beslutning om, hvorvidt - og i givet fald hvordan - du skal handle i et konkret tilfælde, bør du altid søge bistand hos en skatterådgiver eller anmode om et bindende svar fra SKAT.