F.A.10.2.4.7 Indkøbsprovision
xIndkøbsprovision kan udeholdes fra toldværdien efter EUTK artikel 72, litra e.x
Ved indkøbsprovision forstås beløb, som en importør betaler sin agent for at lade sig repræsentere ved indkøb af de varer, der skal værdisættes. En sådan funktion ses ofte ved indkøb af varer, hvor en vis udvælgelse eller kvalitetsbedømmelse er nødvendig. Se EUTK artikel 5, nr. 41.
Visse agenter benævnes kontraktagenter. De benyttes især i handel med lande i Østen. En kontraktagent arbejder som regel for flere købere. Agentens opgave består i at finde leverandører, at videresende tilbud til køberne, og hvis det kommer til en handel, at overvåge produktionen og leveringen af varerne.
Normalt findes der en skriftlig aftale, som fastlægger pligter og rettigheder for henholdsvis importøren og agenten. For sine tjenesteydelser modtager agenten en indkøbsprovision af køberen.
Ofte udsteder kontraktagenten en faktura til køberen, hvor prisen, der er betalt eller skal betales til producenten/leverandøren, fremgår, og hvor indkøbsprovisionen er faktureret særskilt. Normalt kræves det, at der som dokumentation for toldværdien skal fremlægges den faktura, som er udstedt af sælgeren, producenten eller leverandøren. Imidlertid kan ovennævnte faktura fra kontraktagenten godtages på betingelse af, at den indeholder de nødvendige oplysninger, og at det er muligt at kontrollere disse. Indkøbsprovisionen medregnes ikke.
Det er vigtigt, at forholdet mellem importør og agent kan dokumenteres, således at det kan konstateres, at agenten handler på importørens vegne og ikke som mellemhandler.
Se sag C-379/00 og sag C-468/03, Overland Footwear, hvori Domstolen har udtalt, at indkøbsprovision, som indgår i den oplyste toldværdi, og som ikke er særskilt angivet, udgør den del af den toldpligtige transaktionsværdi.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil