E.A.7.15.4 Afgiftens størrelse og beregning
Indhold
>Bemærk:
Fra og med 1. april 2019 ophæves afgift på antibiotika og vækstfremmere, der anvendes som tilsætningsstoffer til foderstoffer. Se § 23 i lov nr. 1728 af 27. december 2018.<
Dette afsnit angiver afgiftssatserne på vækstfremmere, og beskriver hvordan afgiften beregnes.
Afsnittet indeholder:
- Afgiftssatser
- Dækningsafgift.
Afgiftssatser
Afgiften udgør:
- Zinkbacitracin 1,00 kr./g
- Spiramycin 1,00 kr./g
- Virginiamycin 1,00 kr./g
- Flavofosfolipol 2,50 kr./g
- Tylosinfosfat 1,25 kr./g
- Monensin natrium 1,00 kr./g
- Salinomycin natrium 0,83 kr./g
- Avilamycin 1,25 kr./g
- Carbadox 1,00 kr./g
- Olaquindox 1,00 kr./g
Afgiftssatsen fremgår af VÆKSTAL § 1, stk. 1. Afgiften er fastsat efter, at den skal give en ensartet udgift pr. smågris, lige meget hvilket stof der bruges.
Vækstfremmere og antibiotika, som ikke er nævnt i loven, er også omfattet. Vækstfremmere, der senere bliver godkendt som tilsætningsstoffer til foderstoffer, bliver også omfattet af afgiftspligten. Afgiftssatsen fastsættes efter den sats, der gælder for et lignende antibiotikum eller vækstfremmende stof, der har et tilsvarende tilladt maksimal indhold af antibiotikum eller vækstfremmende stof, som nævnt ovenfor i foderet.
Dækningsafgift
Der skal også betales afgift ved indførelse af varer, som indeholder antibiotika og vækstfremmere, selvom de ikke i sig selv er afgiftspligtige.
Et eksempel er forblandinger, tilskudsfoder og fuldfoder med videre.
Afgiften bliver beregnet efter indholdet af de stoffer, som fremgår af fabrikantens erklæring om indholdet. Se VÆKSTAL § 1.
Hvis virksomheden ikke fremlægger en fabrikanterklæring om indholdet af stoffer, når den modtager dækningsafgiftspligtige varer fra udlandet, skal virksomheden betale afgift med følgende satser:
- Forblandinger 25 kr. pr. kg.
- Tilskudsfoder 10 kr. pr. kg.
- Fuldfoder 5 kr. pr. kg.
Afgiftssatserne er uændret siden lovens indførelse.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil