E.A.5.3.1 Regel og lovgrundlag
Indhold
Dette afsnit indeholder en kort introduktion til reglerne, herunder formål, lovgrundlag og historik.
Afsnittet indeholder:
- Regel
- Lovgrundlag
- Historik.
Regel
Der er afgift på kaffe og ekstrakt heraf mv.
Virksomhederne skal beregne og betale afgiften ved udlevering eller ved modtagelse fra udlandet.
Lovgrundlag
Reglerne om afgift af kaffe og ekstrakter heraf mv. står i lov om forskellige forbrugsafgifter. Se lovbekendtgørelse nr. 126 af 22. februar 2018 >med senere ændringer<.
Loven forkortes i denne vejledning til FORBRAL.
>Bemærk<
- >Fra og med 1. april 2019 ophæves afgiften i FORBRAL § 11 a på kaffeerstatning og kaffetilsætning, herunder blandinger af de nævnte varer med kaffe. Det bemærkes, at afgiften på kaffe og kaffeekstrakter fortsat opretholdes. Endvidere ændres bestemmelsen i FORBRAL § 24, stk. 1, om godtgørelse af afgift ved erhvervsmæssig levering til udlandet, så den registrerede varemodtager ikke skal have nogen bevilling for at kunne få godtgørelse via afgiftsangivelsen.<
- >Fra og med 1. juli 2019 ændres betegnelserne for ”registreret virksomhed” og ”erhvervsdrivende varemodtager” til ”oplagshaver” og ”registreret varemodtager” som led i en sproglig ensretning af betegnelserne på tværs af en række afgiftslove. Endvidere indføres der en fjernsalgsbestemmelse i FORBRAL § 14 a, stk. 8. <
>Se § 8 i lov nr. 1728 af 27. december 2018 samt bemærkningerne til loven i L 103.<
Historik
Afgiften blev i 1932 indført på kaffesurrogat og kaffetilsætning, som blev fremstillet her i landet. I 1960 udvidedes afgiften til at omfatte kaffe- og teekstrakter. I 1976 blev te også pålagt punktafgift.
For at samle en række mindre afgifter, blev afgiften i 1955 lagt ind under lov om forskellige forbrugsafgifter.
Ved lov nr. 1686 af 26. december 2017 er afgiften på te og teekstrakter mv. ophævet fra og med 1. januar 2018.
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil