D.A.6.1.2 Leveringsstedet for varer ML § 14
Indhold
Dette afsnit beskriver hovedindholdet i ML § 14 om leveringsstedet for varer.
Afsnittet indeholder:
- Regel
- Varer
- Momsfritagelser ved levering i Danmark.
Regel
ML (momsloven) § 14 fastlægger leveringsstedet for levering af varer.
I bestemmelsen fastslås det, hvornår en vare har leveringssted i Danmark. Modsætningsvis kan det udledes af bestemmelsen, hvornår leveringsstedet er i udlandet.
Ved fastlæggelse af leveringsstedet er det varens fysiske placering, der er afgørende.
Med virkning fra 1. januar 2005 er der indført regler, der fastlægger leveringsstedet for levering af gas - gennem distributionssystemet for naturgas - og elektricitet. Disse bestemmelser er justeret pr. 1. januar 2011 og samtidig udvidet til at omfatte varme- og kuldeforsyning leveret gennem net.
Varer
Hvilke leverancer, der anses for at være leverancer af varer, fremgår af ML (momsloven) § 4, jf. afsnit D.A.4.1.4 Levering af varer om levering af varer og afsnit D.A.4.1.7 Vare eller ydelse (blandede leverancer) om vare eller ydelse (blandede leverancer).
ML (momsloven) § 14 gælder kun for varer, samt de tjenesteydelser, der knytter sig til varerne, fx selve installeringen eller monteringen, som foretages af leverandøren af varerne, jf. afsnit D.A.6.1.4 Salg her fra landet ML § 14, stk. 1, nr. 2
Momsfritagelser ved levering i Danmark
Når det er blevet fastslået, at leveringsstedet er Danmark, og Danmark derved som udgangspunkt har beskatningsretten til den pågældende transaktion, kan transaktionen være momsfri efter fritagelsesbestemmelserne i ML (momsloven) § 13. Se afsnit D.A.5 Momsfritagelser uden fradragsret om momsfritagelser uden fradragsret, eller afsnit D.A.10.1 Leverancer ML § 34 om momsfritagelser med fradragsret i ML (momsloven) § 34 (0-momssats).
Læs også:
I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil