C.D.1.2.4 Selvangivelsespligten
Hovedregel
Selskaber og foreninger mv., der er begrænset skattepligtige af indtægter, som omhandlet i SEL (selskabsskatteloven) § 2, stk. 1, litra a), b) og f), skal selvangive disse indtægter. Se SKL (skattekontrolloven) § 1.
Skattepligtige i medfør af SEL (selskabsskatteloven) § 2, stk. 1, litra c), d), e), eller g), er ikke omfattet af selvangivelsespligten. Se SKL (skattekontrolloven) § 2, stk. 1, nr. 3.
Undtagelse
Fritagelse for selvangivelsespligt for begrænset skattepligtige efter SEL (selskabsskatteloven) § 2, stk. 1, litra c), gælder ikke, hvis den skattepligtige har modtaget
- udbytte omfattet af LL (ligningsloven) § 16A, stk. 1 og 2, eller
- afståelsessummer omfattet af LL (ligningsloven) § 16B, i hvilke der ikke er indeholdt udbytteskat efter KSL (kildeskatteloven) § 65, medmindre udbyttet mv. er omfattet af KSL (kildeskatteloven) § 65, stk. 5 (skattefrit udbytte). Se SKL (skattekontrolloven) § 2, stk. 3.
Læs også:




I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.





,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil