C.D.2.4.4.3.1 Introduktion til EBIT-reglen
Indhold
Dette afsnit introducerer EBIT-reglen.
Afsnittet indeholder:
- Definition
- Hvilke selskaber er omfattet af EBIT-reglen
- Ikke omfattet: Livsforsikringsselskaber.
Definition
Den skattepligtige indkomst før nettofinansieringsudgifter for selskaber kaldes også EBIT-indkomsten (earnings before interest and taxes eller indkomst før renter og skat).
EBIT-modellen for fradragsbeskæring er et maksimum for, hvor stor en del af selskabets indtjening før renter og skat (EBIT) selskabet kan nedbringe med renteudgifter mv. EBIT-indkomsten kan maksimalt nedsættes med 80 pct. som følge af nettofinansieringsudgifter efter eventuel fradragsbeskæring efter SEL (selskabsskatteloven) § 11 B.
EBIT-modellen er et supplement til reglerne om beskæring af rentefradrag (renteloft) i SEL (selskabsskatteloven) § 11 B. Se afsnit C.D.2.4.4.2 Beskæring af rentefradrag (renteloft).
De selskaber, der er omfattet af EBIT-reglen, er de samme selskaber, som er omfattet af SEL (selskabsskatteloven) § 11 B.
Nettofinansieringsudgifterne defineres på samme måde som i SEL (selskabsskatteloven) § 11 B.
Hvilke selskaber er omfattet af reglerne
Selskaber, der er omfattet af
- SEL (selskabsskatteloven) § 1, stk. 1, nr. 1- 2 b, 2 d-j, 3 a-6
- SEL (selskabsskatteloven) § 2, stk. 1, litra a og b, eller
- KULBR § 21, stk. 4
er omfattet af reglerne. Se SEL (selskabsskatteloven) § 11 C, stk. 1, 1. pkt.
Ikke omfattet: Livsforsikringsselskaber
SEL (selskabsskatteloven) § 11 C, stk. 1 og 2, omfatter ikke livsforsikringsselskaber. Se SEL (selskabsskatteloven) § 11 C, stk. 3. Et livsforsikringsselskab kan som administrationsselskab i en sambeskatning fremføre beskårne nettofinansieringsudgifter. De beskårne nettofinansieringsudgifter kan ikke modregnes i livsforsikringsselskabets indkomst. Livsforsikringsselskaber er således fritaget for EBIT-reglen, ligesom de er fritaget for renteloftet.
Læs også:




I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.





,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil