G.A.3.1.5.1 Generelt om formueforholdet i ægteskaber
Formueforholdet mellem ægtefæller er reguleret i lov om ægteskabets retsvirkninger. Hovedreglen er, at der er formuefællesskab i ægteskabet. Se lov om ægteskabets retsvirkninger § 15. Formuefællesskab kaldes også fælleseje.
I formuefællesskabet indgår alt, hvad ægtefællerne ejer. Det gælder både den formue, som de har indbragt i ægteskabet ved ægteskabets indgåelse, og alt hvad de hver for sig har erhvervet og indbragt i den fælles formue under ægteskabets beståen.
Der er
- særråden i ægteskabet og
- særhæften i ægteskabet.
Se lov om ægteskabets retsvirkninger §§ 16 og 25.
Særråden betyder, at hver ægtefælle under ægteskabet med enkelte begrænsninger råder over sin egen bodel.
Særhæften betyder, at hver ægtefælle under ægteskabet hæfter med sin bodel og sit eventuelle særeje for egne gældsforpligtelser.
Hovedreglen om almindeligt formuefællesskab kan brydes ved, at der før eller under ægteskabet etableres en særejeordning. En særejeordning går forud for princippet om formuefællesskab.
Læs også:




I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.





,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil